Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wereldkampioenschap Strandzeilen door weer en wind

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 9-10-2000

STRANDZEILEN - Wereldkampioenschap StrandzeilenWereldkampioenschap Strandzeilen

Dat je nooit 100% kunt vertrouwen op weersvoorspellingen leer je wel op het eiland Terschelling. Maandagochtend 9 oktober begon met regen en een harde wind, 6 bft. Regenbogen sierden het eiland tot er een plotselinge windstilte optrad. De spanning onder de strandzeilers werd goed opgevoerd aangezien door deze weersomstandigheden de
wedstrijdtijden werden uitgesteld tot de wind toenam tot kracht 2/3. De eerste dag dat je een echt doel voor ogen hebt, je weet wie er gisteren heeft gewonnen, je kent zijn of haar naam en je weet wat je te doen staat. Je moet en zal hem of haar met een vleugellengte voorblijven. Alle klassen hebben 2 races verreden en aan het eind van de dag brak de zon door en bereikte de wind een maximum van 4/5 bft. Al met al een prachtige dag.

Na 4 races mag je er 1 aftrekken, na 8 races 2. Klasse 2 is de enige klasse die tot nu toe 4 races heeft gezeild waardoor vooral de Fransen reeds een goede aftrek voor elkaar hebben gekregen en dus een goede positie op de ranglijst hebben bereikt. Morgen kunnen de klasse 3,4 en de Standart klasse eindelijk ook hun slechtste race laten vervallen.

In de Klasse 3 liet Bertrand Lambert wederom zien dat hij de 'MASTER' of the field' is door beide races van vandaag te winnen. Dit was ook de dag dat hij zijn 60e race op Europees niveau heeft gewonnen. Gabriel Valat behaalde beide races een tweede plaats, Jan Fagerberg uit Zweden werd derde tijdens de eerste race en Steve Borril uit de UK tijdens de tweede race. Eric van der Rijt behaalde een 16e en 8e plaats met een kapot wiellager, wat hem na 3 races op een 8e plaats brengt. In de Klasse 2 deden de Fransen er alles aan om eerste te worden. Na 3 races staat Jean Marc Grimonpont op de eerste plaats, gevolgd door Dider Gervais en Bernard Morel. Nord Embroden, 'Silver Bullit' (USA) behaalde een 4e plaats en Johan Sobry (België) een 5e. Als je de klasse 2 wagens ziet gaan voel je je opeens heel klein. Ze zijn lang en hoog en glijden met een absolute elegantie over het zand.

Weinig wind houdt voor strandzeilers in dat je rustig aan moet doen omdat je anders de kans loopt je zeilwagen aan te moeten duwen. Vandaag zagen we tijdens de eerste race vooral de klasse Standart en de Klasse 5 piloten hun wagens aanduwen. De wedstrijdleiding bleef continue de windkracht in de gaten houden en met de windkracht die net boven het minimum bleef konden de wedstrijden allemaal doorgaan.

In de Klasse Standart heeft Danielle Telle tot nu toe alle wedstrijden op zijn naam staan. Met zijn opvallende roze zeil kun je hem over een parcours van 6400m makkelijk volgen. Alle piloten uit de Klasse Standart hebben zijn wagen bespioneerd want zelfs met een langzame start slaagde hij erin de Belgische piloot Pierre Nyssens en de Argentijn Pablo Reyes te verslaan. Wat is het geheim van deze Fransman Damien Telle?...... Fabio Trein (Brazilië) zeilend in een JBR wagen behaalde de 2e plaats na 3 races en Sylvian Lebaillif (Frakrijk) werd derde. Jort Blanken (NL) heeft na 3 races een 11 positie weten te bemachtigen en dat terwijl hij de verkeerde trim (afstelling) had gekozen voor vandaag omdat hij, evenals vele andere piloten, een hardere wind verwachtte.

Brice Petit, Michel Jaqc en Aurelien Morandie uit Frankrijk staan aan de leiding in Klasse 5 na 3 races. De Terschellinger Guido Hogerheijde die pas 5 jaar zeilt staat nu op de 16e plaats. Vandaag was een dag dat vele piloten tijdens de race moesten stoppen vanwege problemen aan hun wagen, zoals bijvoorbeeld platte banden. Vandaar dat per klasse elke dag maar 2 races worden verreden zodat iedereen de tijd heeft om zijn zeilwagen te repareren en te trimmen en startklaar te maken voor de volgende wedstrijd.

Weersverwachting voor Dinsdag: wind 9 bft, bewolkt en regen.

Uitslagen van de wedstrijden vindt u op: www.strandzeilen.nl

Laat meer artikelen zien over: WedstrijdsportNoot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie