Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud bulletin VU Ziekenhuis

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
VU ziekenhuis

. nieuws Op de Hoogte 09 oktober 2000 vorige nummers

CAPTION: Een selectie uit de artikelen van dit nummer


Intermed maakt zorgbehoefte inzichtelijker
De psychiatrisch consultatieve dienst (PCD) van het VU ziekenhuis heeft een manier ontwikkeld om de zorgbehoefte van (complexe) patiënten duidelijk in kaart te brengen. Deze methode heet Intermed en is opgesteld door psychiater Frits Huyse, onderzoeker Peter de Jonge, beiden verbonden aan de PCD, en een internationale groep ziekenhuispsychiaters. Op twee afdelingen is onlangs gestart met de afname van de Intermed.

Donatiefunctionarissen in het VU ziekenhuis
De IC-verpleegkundigen Hans Ferron en Gerard Zonneveld zijn sinds 1 september ieder voor 40 procent aangesteld als donatiefunctionaris. Zij gaan procedures rond orgaandonatie binnen het ziekenhuis ontwikkelen en vorm geven. Kern van het project is een waterdichte detectie en registratie van potentiële donoren.

Eerste sociaal geriaters afgestudeerd
Oudere thuiswonende patiënten vormen een steeds grotere groep. Kenmerkend voor deze patiënten is dat er vaak meerdere problemen van uiteenlopende aard een rol spelen. De arts die zich volledig richt op deze patiënten is de sociaal geriater. Op 22 september jongstleden is de allereerste lichting sociaal geriaters afgestudeerd bij de faculteit der Geneeskunde van de Vrije Universiteit.

25 jaar ergotherapie in het VU ziekenhuis
In november bestaat de dienst ergotherapie in het VU ziekenhuis 25 jaar. Sjouck Bakker-Renema, hoofd ergotherapie, schetst een aantal belangrijke ontwikkelingen binnen haar dienst. Zo gaat ergotherapie het meetinstrument Canadian Occupational Perfomance Measurement gebruiken om cliëntgerichter te kunnen werken.

Mondziekten en kaakchirurgie gaat digitaal
Chips in de monden van de patiënten is sinds kort een gebruikelijk verschijnsel op de polikliniek mondziekten en kaakchirurgie (MZKC). Niet de welbekende versnapering, maar de elektronische chip. Via elektronische sensoren in de chip worden de röntgentandfotos digitaal gemaakt en opgeslagen in de computer.

Integratie van kliniek en polikliniek wordt voorbereid In het kader van de organisatie-ontwikkeling van het VU ziekenhuis zijn er projectgroepen ingesteld die de komende tijd over deelthemas een advies gaan uitbrengen aan de raad van bestuur. Het gaat daarbij om onderwerpen als human ressource management of de inrichting van medezeggenschap. Eén van de belangrijkste onderwerpen is de integratie van de kliniek en de polikliniek.

Personeelsblad VU ziekenhuis
Op de Hoogte komt 10 maal per jaar uit en is gericht op medewerkers van het VU ziekenhuis.
Geïnteresseerden kunnen zich via onderstaand e-mail adres opgeven voor een jaarabonnement.

© Academisch Ziekenhuis Vrije Universiteit 23/11/00
dienst public relations & voorlichting (prv@azvu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie