Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huiszoekingen leveren 100.000 valse horloges op

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Openbaar Ministerie
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

's-Hertogenbosch, 9 oktober 2000

Huiszoekingen leveren 100.000 valse horloges op

Op maandag 9 oktober 2000 hebben in totaal 80 rechercheurs van de Economische Controle Dienst in samenwerking met de sociale recherche en de politie, onder leiding van de rechter-commissaris 's-Hertogenbosch, op elf locaties in Helmond huiszoekingen verricht. De actie is het resultaat van een in april 2000 gestart onderzoek naar merkvervalsing van horloges.

Er zijn tien aanhoudingen verricht en negen personen in de leeftijd van 30 tot 60 zijn in verzekering gesteld. Zij zijn allen afkomstig uit Helmond. De aangehouden personen worden verdacht van het handelen in merkvervalste goederen en valsheid in geschrift (steunfraude). De merkvervalsing betreft horloges van dure merken zoals Breitling, Rolex en Cartier. Behalve 100.000 horloges is een bedrag van f 347.000, -- in contanten aangetroffen. Verder zijn drie machines ten behoeve van de productie van horloges, zes auto's, een jetski en een vuurwapen in beslag genomen. Ook werd nog een hennepkwekerij aangetroffen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie