Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Loods in Nijmegen wordt afwerkplek voor straatprostituees

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Afwerkloods Nieuwe Marktstraat in gebruik

Gelijktijdige start rioleringswerkzaamheden Met ingang van 9 oktober is de loods aan de Nieuwe Marktstraat 60 in gebruik als enig mogelijke afwerkplek voor straatprostituees. Het oppikken van cliënten, het tippelen, is voortaan alleen nog toegestaan in de Nieuwe Marktstraat. Op deze manier hoopt de gemeente de overlast door straatprostitutie te verminderen, de veiligheid te vergroten en de hulpverlening en volksgezondheid te verbeteren. Tegelijkertijd met de ingebruikneming van de afwerkloods starten in de Nieuwe Marktstraat rioleringswerkzaamheden om de capaciteit van het rioolstelsel te vergroten.
Deze werkzaamheden zijn gepland van oktober tot en met december 2000. Tijdens deze periode wordt het verkeer naar de afwerkloods omgeleid over de Stieltjesstraat.

De loods aan de Nieuwe Marktstraat 60 is verbouwd en ingericht tot enig toegestane afwerkplek voor straatprostituees en hun cliënten. Er zijn schotten geplaatst, prullenbakken opgehangen en er is een rondrijdcircuit aangelegd. De verlichting is er gedimd. Met ingang van 9 oktober is de loods in gebruik. Het pand is dan dagelijks geopend van 18.00 tot 02.00 uur. In het belang van een goede orde, veiligheid en hygiëne zijn huisregels opgesteld. Tijdens de openingstijden houdt bewakingspersoneel toezicht op de naleving van deze huisregels. Met het instellen van een tippelzone en de ingebruikneming van de afwerkloods is helder waar en wanneer 'gewerkt' mag worden. Tippelen mag alleen nog op de Nieuwe Marktstraat. Alleen daar en tussen 18.00 en 02.00 uur is tippelen toegestaan door mensen van 18 jaar en ouder. Tussen de verschillende instanties die met prostitutie te maken hebben (gemeente, openbaar ministerie, politie) zijn duidelijke afspraken gemaakt over het optreden bij overlast, misstanden en overtredingen.

Verbeterde arbeidsomstandigheden
De straatprostituees kunnen voortaan veiliger werken. Het is de bedoeling om in de afwerkloods, in het belang van de hygiëne en de bescherming van de gezondheid van zowel prostituees als van hun cliënten, voorzieningen aan te leggen voor de hulpverlening. Gedacht wordt onder meer aan een spreekkamer voor de arts en de verpleegkundige van de GGD en aan een algemene ruimte voor spuitomruil en voorlichting over safe sex.

Aanpassing riolering
Van 9 oktober tot en met december 2000 zijn in de Nieuwe Marktstraat rioleringswerkzaamheden gepland met als doel de capaciteit van het rioolstelsel te vergroten.
Er komen meer opslagmogelijkheden waardoor vuil (regen-)water niet zo maar de Waal instroomt, maar eerst de waterzuivering passeert. Deze rioleringswerkzaamheden hebben voor het verkeer naar de afwerkloods omleidingen tot gevolg. De aannemer begint met het gedeelte Nieuwe Marktstraat vanaf de Lange Hezelstraat tot aan de afwerkloods. Dit betekent dat het verkeer dat de Nieuwe Marktstraat vanaf die kant in wil tot circa 20 november via de Stieltjesstraat wordt omgeleid. Na die datum is de afwerkloods weer bereikbaar vanaf de Nieuwe Marktstraat inrit Lange Hezelstraat.
Vanaf 20 november tot, ijs en weder dienende, het eind van dit jaar ligt de Nieuwe Marktstraat vanaf de afwerkloods tot boven aan de Stieltjesstraat open. De panden aan de Nieuwe Marktstraat blijven steeds te voet toegankelijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie