Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Siemens-partnership met zeven SIMATIC PCS 7 Process Partners

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Siemens Nederland N.V.

Persbericht

IPE 1000.124 nl

Den Haag, maandag 9 oktober 2000

Vakbeurs Het Instrument, hal 12, standnr. B 2 - Siemens-partnership in process automation met zeven SIMATIC PCS 7 Process Partners

Siemens heeft met zeven gerenommeerde system integrators een partner agreement gesloten met betrekking tot het process control system SIMATIC PCS 7. De partners hebben veel ervaring en know-how in specifieke branches. Dit geldt zowel voor de processen als de bedrijfscultuur. Hiertoe hebben de procespartners procestechnologen in dienst die specialisten zijn op hun vakgebieden. Daarnaast hebben de partners bewezen over diepgaande know-how te beschikken over Totally Integrated Automation en de Simatic-componenten die dit platform voor industriële automatisering vormen. Tevens zijn de partners actief op het gebied van MES-systemen alsmede de koppeling met de ERP-omgeving. De overeenkomst betekent voor deze bedrijven als softwarehuis en system integrator een belangrijke uitbreiding van het werkterrein bij procesautomatisering.

De partner agreements zijn gesloten met Fabricom Automation te Zaandam, Imtech Projects te Capelle aan de IJssel, JB Systems te Vlaardingen, Promatic Nederland te Eindhoven, Starren te Vegel en Wieringa Consultants en Engineers te Deventer en te Veendam. Verder is de afdeling bij Siemens in Den Haag die actief is op het gebied van Totally Integrated Solutions eveneens een PCS 7 Process Partner.

De Simatic PCS 7 Process Partners ontwerpen en realiseren complete systemen voor het automatiseren en beheersen van technische processen. De ondernemingen zijn ook als softwarehuis actief in consultancy, projectmanagement en systeemrealisatie. De kracht van deze bedrijven ligt in de kennis van hard- en software voor het leveren van maatwerkoplossingen. De partners hebben alle een groot aantal projecten gerealiseerd op het gebied van PLC, SCADA en DCS voor discrete en continue processen. Tot hun specialisaties behoort is batchcontrol op basis van de ISA S88-standaard. Verder hebben de partners op verschillende manieren ervaring met de koppeling van de productie-omgeving met informatiesystemen.

Het werkterrein van de Simatic PCS 7 Process Partners omvat de gehele functionaliteit van Simatic PCS 7. Met dit systeem heeft men ook rechtstreeks toegang tot de PLC-omgeving van de upstream en de downstream. Bovendien integreert PCS 7 verticaal alle niveaus van de automatisering, van de veldinstrumentatie in het veld, de controllers op besturingsniveau, de operatorinterfaces voor het bedienen en visualiseren tot en met de Enterprise-omgeving. Toepassingsgebieden van SIMATIC PCS 7 zijn onder andere de voedings- en genotmiddelenindustrie, chemie, petrochemie, farmacie en waterzuivering.

De partners beschikken alle over de kennis en know-how van PCS 7 en de andere Simatic-componenten die gezamenlijk Totally Integrated Automation als platform voor industriële automatisering vormen. De kennis wordt op peil gehouden met trainingen en regelmatig terugkomende workshops en seminars. Gedurende het gehele implementatietraject worden de partners intensief door Siemens ondersteund. De verantwoordelijkheid voor de installatie, de service en de werking van de applicatiesoftware en MES-pakketten ligt echter bij de partners.

In nauwe samenwerking met Siemens worden regelmatig workshops gehouden waarvoor de partners hun relaties uitnodigen. Hierin worden de technische achtergrond in combinatie met de geheel vernieuwende integratiemogelijkheden van PCS 7 toegelicht, zoals de partners deze in hun projecten verwerken.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos
tel. (070) 333 2325, e-mail: (bernard.bos@siemens.nl)

© Siemens Nederland N.V. 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie