Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkiezingswebsite Vlaanderen plat door groot aantal hits

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap

PERSMEDEDELING VAN

HET MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

9 OKTOBER 2000

Verkiezingswebsite problematisch, Infolijn succesvol

De verkiezingswebsite van de Vlaamse overheid kon een groot deel van de verkiezingsnacht niet geraadpleegd worden. De Vlaamse Infolijn van zijn kant kreeg meer dan 16.000 vragen naar verkiezingsresultaten te verwerken, en kon die ook vlot beantwoorden. Met beide initiatieven wilde de Vlaamse overheid de bevolking de verkiezings- resultaten snel ter beschikking stellen.

Wellicht mede ten gevolge van het onverwacht groot aantal oproepen (op sommige momenten tot 300.000 per uur) is de verkiezingswebsite van de Vlaamse overheid www.verkie- zingen.vlaanderen.be een groot deel van de verkiezings- dag en -nacht onbereikbaar geweest. Op maandagvoormiddag lag het systeem volledig uit.

Ter uitvoering van zijn contract voor de outsourcing van zijn informaticadienstverlening sloot het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap een overeenkomst met Siemens Business Services (SBS) om de uitslagen op het net te brengen op 8 oktober en de daaropvolgende dagen. Vooraf reeds moesten de uitslagen van de verkiezingen 1994 en de kandidatenlijsten beschikbaar zijn op het internet.

SBS en zijn medecontractanten slaagden er echter niet in de verkiezingsresultaten vlot aan te leveren. De webstek was slechts gedurende enkele uren normaal on line. Het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap doet al het mogelijke om de gevraagde service toch nog te bekomen. Siemens Business Services blijkt echter nog geen informatie te kunnen verstrekken over de juiste oorzaken van het falen, noch over het correct aantal oproepen op de website. Het contract met de Vlaamse Gemeenschap bepaalde nochtans dat deze informatie permanent raad- pleegbaar zou zijn. Het ministerie beschikt ter zake vandaag over geen enkele informatie.

De Vlaamse overheid verontschuldigt zich bij de bevolking voor deze falende dienstverlening. Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Johan Sauwens, ook bevoegd voor de informatica, zal een onderzoeken starten naar de oorzaken van de tekortkomingen. In ieder geval worden op dit moment bijkomende servers ingeschakeld om de capaciteit en de persformantie te verhogen, zodat op zo kort mogelijke termijn toch aan alle vragen zal kunnen worden voldaan.

Het andere bekendmakingsinitiatief van de Vlaamse over- heid n.a.v. de gemeenteraadsverkiezingen was daarentegen wel erg succesvol. Tussen zondagmiddag 16 uur en maandagvoormiddag 9 uur kreeg de Vlaamse Infolijn niet minder dan 16.081 telefonische oproepen te verwerken. De Infolijn was nagenoeg voortdurend bereikbaar en slaagde erin al de 16.000 vragen te beantwoorden, hetzij geautomatiseerd via een computerstem, hetzij via zijn twintig operatoren. Wie dat wil, kan ook nog de komende dagen de Vlaamse Infolijn op 0800 - 3 02 01 bellen voor alle gedetailleerde verkiezingsresultaten, onder meer de voorkeurstemmen.

Persinfo i.v.m. website : Guido Decoster, administratie Binnenlandse Aangelegenheden - tel. 02 - 553 39 24 Persinfo i.v.m. Vlaamse Infolijn : Mireille Van Pollaert, projectleidster Vlaamse Infolijn - tel. 02 - 553 55 23

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie