Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twinsoft benoemd tot Compaq Authorized Training Center

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Twinsoft benoemd tot Compaq Authorized Training Center voor Compaq NonStop Himalaya

Gouda, 9 oktober 2000 - Compaq heeft het bedrijf Twinsoft uit Vianen benoemd tot officieel geautoriseerd opleidingscentrum voor Compaq's NonStop Himalaya-systemen. Twinsoft zal naast het officiële opleidingscurriculum van Compaq tevens workshops en speciale cursussen aanbieden over de installatie, het gebruik en het beheer van de NonStop Himalaya-systemen. Het bedrijf verwacht in 2001 vierduizend trainingsdagen op dit platform voor 24 x 7 bedrijfskritische toepassingen te organiseren. Zowel het Nederlandse betalingsverkeer, vaste telefoongesprekken en transactieverkeer op de Amsterdamse optiebeurs draaien op Compaq NonStop Himalaya-systemen.

Specifieke kennis
De Compaq Himalaya NonStop Kernel (NSK) oplossingen vragen specifieke kennis van de verschillende hard- en software-eigenschappen. Kennis van de vele processen in de gecompliceerde IT-omgevingen waar deze systemen ingezet worden, is eveneens van groot belang. De Himalaya-trainingen zijn afgestemd op de gangbare functies en werkzaamheden binnen de werkomgeving van klanten, waaronder zich banken, verzekeraars en telecomaanbieders bevinden. In haar vestiging in Vianen heeft Twinsoft een NonStop Himalaya K-series met acht processors en een NonStop Himalaya S-series met vier processors geïnstalleerd. Daarnaast wordt een op Windows NT gebaseerd netwerk gebruikt voor opleidingsdoeleinden.

Authorized Training Center
Kees Noordhoek, Managing Director van Twinsoft en Hans Daniels, Director Customer Services van Compaq hebben op 29 september 2000 een overeenkomst getekend. Hierin is vastgelegd dat Twinsoft opleidingen zal verzorgen voor Compaq-medewerkers, service-providers en eindgebruikers.

Kees Noordhoek: "Twinsoft beschikt over specialistische kennis op het gebied van bedrijfskritieke systemen. Als je vanuit die basis je huidige dienstenportfolio wilt uitbreiden, is het logisch om dat in de richting van Compaq NSK opleidingen te doen. Bovendien voorzien wij net als Compaq een belangrijke toekomst voor het Himalaya platform, met name in marktsegmenten zoals Finance, Telecom en Retail. Wij verwachten dan ook dat wij als partner van Compaq een positieve bijdrage kunnen leveren aan de groei in deze markten". "Compaq heeft voor deze trainingen een partner gezocht die het niveau, de continuïteit en de kwaliteit van de NSK-trainingen kan waarborgen. Compaq en Twinsoft werken al ruim 13 jaar samen op alle vlakken van dienstverlening voor het NSK-platform. Diverse medewerkers van Twinsoft zijn gedetacheerd geweest bij Compaq Education om mede invulling te kunnen geven aan de Himalaya-trainingen. Ook deed Compaq in het verleden regelmatig een beroep op de Himalaya-specialisten van Twinsoft om 'advanced' trainingen voor Compaq Educational Services te verzorgen. Twinsoft verzorgt bovendien al sinds jaren maatwerkoplossingen rondom high-availability systemen. De keuze voor Twinsoft als Compaq Authorized Training Center is dus een logische stap ", aldus Hans Daniels van Compaq.

Continuïteit en kwaliteit
Uiteraard blijft Compaq de eindverantwoordelijke voor de Himalaya-trainingen die door Twinsoft op basis van het Compaq trainingsmateriaal gegeven zullen worden. Ten aanzien van de kwaliteit en continuïteit heeft Compaq diverse criteria opgesteld waaraan Twinsoft dient te voldoen. Deze criteria worden regelmatig getoetst aan de hand van zogenaamde 'audits'. Zo dient Twinsoft binnen één jaar een kwaliteits-certificering te behalen en worden de door klanten en partners ingevulde evaluaties van de trainingen nauwkeurig bekeken. De trainers van Twinsoft hebben als enigen in Nederland toegang tot de specifieke Compaq trainingsessies die het bedrijf in de Verenigde Staten organiseert.

Ook in andere Europese landen wordt gekeken naar een verregaande vorm van samenwerking tussen Compaq en Twinsoft vestigingen.

Over Twinsoft
Twinsoft is dè specialist als het gaat om kennis van bedrijfskritieke informatiesystemen. Als werkmaatschappij van Cap Gemini N.V. heeft zij haar diensten toegesneden op toepassingen en systemen die de continuïteit van de bedrijfsvoering ondersteunen. Dit dienstenpakket is samen te vatten in: beheer gedurende 24 uur per dag 7 dagen per week, applicatie-ontwikkeling, het inrichten van infrastructuren en specialistische opleidingen. Beschikbaarheid speelt een hoofdrol in de problematiek van de klanten van Twinsoft. Veelal acteren zij dan ook in de telecommarkt en de bancaire wereld.

Meer informatie over Twinsoft en haar diensten is beschikbaar op www.twinsoft.nl.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is 's werelds grootste leverancier van computersystemen. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert een breed scala aan services en hardware- en softwareoplossingen, waaronder toonaangevende oplossingen voor enterprise computing, fouttolerante bedrijfskritische oplossingen, zakelijke desktop en mobiele producten, alsmede consumenten PC's. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, consumenten, de overheid en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op www.compaq.nl.

COMPAQ AND THE COMPAQ LOGO REGISTERED U.S. PATENT AND TRADEMARK OFFICE. PRODUCT NAMES MENTIONED HEREIN MAY BE TRADEMARKS AND/OR REGISTERED TRADEMARKS OF THEIR RESPECTIVE COMPANIES. THIS FINANCIAL DISCUSSION CONTAINS FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE: DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS, COMPONENT SHORTAGES, INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES, DELAYS IN PRODUCT ROLLOUT SCHEDULES, SLOW ACCEPTANCE FOR NEW FORM FACTORS, CHANGES IN PRODUCT, CUSTOMER AND GEOGRAPHIC SALES MIX, EMPLOYEE RETENTION, THE FINANCIAL CONDITION OF RESELLERS, DELAYS IN NEW SYSTEMS IMPLEMENTATION, OPERATIONAL INEFFICIENCIES RELATED TO SALES CYCLES, EQUITY INVESTMENT VOLATILITY, EMERGING MARKET POLITICAL OR ECONOMIC INSTABILITY AND DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIONS. FURTHER INFORMATION ON THE FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: (Jeanette.dewilde@compaq.com) Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Marenthe de Nijs, tel. 023 - 5628208, e-mail: (marentheden@monogram.nl)

Twinsoft
Marlies Doornenbal, tel. 0347 - 358217, e-mail: (marlies.doornenbal@twinsoft.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie