Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandpreventieweek Zwijndrecht in teken van rookmelders

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Nationale brandpreventieweek

De week van 9 tot en met 14 oktober is de Nationale Brandpreventieweek. In de gemeente Zwijndrecht zal hieraan veel aandacht besteed worden. Zo zal de brandweer op 11 oktober vanaf 11.00 uur een aantal demonstraties (o.a. vlam in de pan) geven op en om het terrein van de school de Bron aan de Uilenvliet.

De week zal in het thema staan van `rookmelders in de woning'. Nog steeds wordt het gevaar van brand, en de daarbij vrijkomende giftige rookgassen onderschat. Het plaatsen van rookmelders in uw woning zorgt ervoor dat u snel gewaarschuwd wordt, en zodoende tijd genoeg heeft om uzelf in veiligheid te brengen. Rookmelders worden daarom ook wel de sleutel naar uw veiligheid genoemd.

Gecombineerd Woningbeheer is begonnen met het plaatsen van rookmelders in al haar woningen. Ter gelegenheid van de nationale brandpreventieweek zal op 11 oktober alsnog een officiële `eerste melder' worden geplaatst. Tevens zal in deze week de brandweer op twee dagen een telefoonnummer openstellen voor al uw vragen over brandveiligheid in en om uw woning of bedrijf. Dit telefonisch spreekuur zal worden gehouden op donderdag 12 oktober en vrijdag 13 oktober, van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Het telefoonnummer waarop u met uw vragen terecht kunt is (078) 623 18 64.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie