Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PinkRoccade doet vriendelijk bod op ICT-branchegenoot TAS

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PinkRoccade doet vriendelijk bod op ICT-branchegenoot TAS
Gezamenlijk Persbericht PinkRoccade NV en TAS Groep NV
Voorburg, 9 oktober 2000

* Krachtige versterking van marktpositie in Finance, Telecom en Industry

* Groei met 1.500 hoogopgeleide medewerkers naar 7.700
* Positieve bijdrage aan winst per aandeel
* Eerste half jaar 2000: gecombineerde omzet van Euro 365 miljoen, een bedrijfsresultaat van Euro 33,6 miljoen, en een netto winst van Euro 22,3 miljoen

PinkRoccade nv maakt het voornemen bekend een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen van TAS Groep nv. De besturen van beide ondernemingen hebben een fusieprotocol getekend, zodat de verwachting is gewettigd dat overeenstemming kan worden bereikt. Voorts is door enkele grootaandeelhouders (57%) de toezegging gedaan dat, wanneer het bod daadwerkelijk wordt uitgebracht, zij hun aandelen zullen aanmelden onder het bod. Met de voorgenomen overname ontstaat een van de grootste ICT bedrijven in Nederland met 7.700 medewerkers. De activiteiten van TAS zullen bij PinkRoccade werkmaatschappijen worden ondergebracht, met uitzondering van KZA enTop Talent, die onder eigen label blijven werken. Alle medewerkers in dienst van TAS Groep gaan onderdeel uitmaken van PinkRoccade.

Henk Bosma, voorzitter concerndirectie van PinkRoccade, ziet de overname als een sterke volgende stap in de ontwikkeling van PinkRoccade: `Met TAS slaan we meerdere vliegen in een klap: in enkele cruciale groeimarkten als Finance en Telecom versterken we onze positie. Daarnaast beschikt TAS over uitstekend gekwalificeerde medewerkers, waardoor wij een deel van onze externe inhuur kunnen verminderen en onze slagvaardigheid op de arbeidsmarkt vergroten. Tenslotte verbetert deze transactie onze bottom line. Al met al dus een forse versnelling.'

Voorzitter Piet van 't Hoff van TAS is tevreden over de voorgenomen overname door PinkRoccade: `De transactie verbetert voor beide partijen de concurrentiepositie in verschillende opzichten. Wij verwachten dat onze klanten en onze medewerkers zich snel thuis zullen voelen bij PinkRoccade, waar, door de bredere dienstenportfolio, veel mogelijkheden zijn. De voortzetting van de dienstverlening onder de vlag van PinkRoccade is een solide stap. Hoewel de naam TAS in het proces verdwijnt, kunnen de kwaliteiten van het bedrijf binnen PinkRoccade verder groeien'.

Belangrijkste kenmerken financiële transactie
De transactie betreft een voorgenomen openbaar bod door PinkRoccade op 100% van het uitstaande aandelenkapitaal van TAS. Voor ieder aangemeld aandeel TAS zal ca. 0,042 aandeel PinkRoccade worden uitgegeven hetgeen overeenkomt met 1 aandeel PinkRoccade voor 23,7 aandelen TAS. Bij de slotkoers van vrijdag 6 oktober van Euro 74,70 voor PinkRoccade wordt bij deze ruilverhouding Euro 3,15 voor het aandeel TAS geboden. De waarde van het bod is aan de bovenkant begrensd. Indien ten tijde van de gestanddoening het aandeel PinkRoccade hoger is dan Euro 90,30 zal de omruilverhouding zodanig worden aangepast dat de waarde van het bod omgerekend nooit boven Euro 3,81 zal komen.

Ofschoon gestreefd wordt naar een aanmelding van 95% of hoger, zal PinkRoccade het bod gestand doen indien meer dan 66 2/3 % van de aandelen is aangemeld. Partijen overwegen bij een aanmelding tussen 66 2/3% en 95% tot een juridische fusie over te gaan.

Het voorgenomen bod van PinkRoccade zal worden geaccepteerd door TAS grootaandeelhouders, die in totaal 57% van de uitstaande aandelen vertegenwoordigen. Met deze grootaandeelhouders is een lock up van 6 maanden afgesproken, behoudens voor een gedeelte met een totale tegenwaarde van ca. Euro 12 miljoen. Voor de twee grootste aandeelhouders, die tezamen een belang van ca. 8% in PinkRoccade zullen verwerven, is deze aangevuld met een lock up die in een periode van 4,5 jaar daarna lineair afloopt.

PinkRoccade geeft voor de transactie een maximum van ca. 4,4 miljoen nieuwe aandelen uit, uitgaande van 100% aanmelding en ca. 105 miljoen aandelen TAS. Voor deze aandelen zal een notering worden aangevraagd aan Euronext Amsterdam.

Strategische overwegingen
PinkRoccade's lange termijn strategie is gericht op het verkrijgen van leidende posities in informatie-intensieve marktsectoren. Dankzij de zo verkregen schaalgrootte en met de beschikbare expertise kan PinkRoccade haar opdrachtgevers -met hoogwaardige ICT-dienstverlening- optimaal ondersteunen in het verbeteren van hun business processen.

Voor PinkRoccade belangrijke marktsectoren zijn Finance (banken en verzekeringen), Industry, Telecom, Centrale en Lokale Overheid en de Sociale Zekerheid. Bij opdrachtgevers in deze sectoren treedt PinkRoccade in toenemende mate op als dienstverlener van hoogwaardige ICT-diensten (outsourcing, ICT-consultancy).

Door de integratie van TAS-dienstverlening wordt PinkRoccade's positie in eerder genoemde ICT-disciplines en marktgebieden verder versterkt, vooral vanwege het complementaire karakter van de dienstverlening en klantenkring. Dankzij de voorgenomen overname ontstaat:
* uitstekende positie in de financiële sector vanwege combinatie dienstverlening van TAS (voornamelijk banken) en PinkRoccade (voornamelijk verzekeraars);

* sterke expansie van dienstverlening in Telecom sector;
* sterke positie in ERP/CRM dienstverlening (Industry);
* marktleiderschap op het gebied van ICT-kwaliteitsmanagement en
-borging (KZA);

* marktleiderschap op het gebied van infrastructure management;
* schaalgrootte op het terrein van ICT-consultancy.
PinkRoccade verwacht dat de voorgenomen overname leidt tot een versterking van de slagvaardigheid op de arbeidsmarkt (onder andere door de succesvolle Top Talent wervingsformule van TAS) en de mogelijkheid biedt de externe inhuur ten behoeve van lange termijn contracten terug te brengen. Daarnaast wordt aanvullende synergie bereikt door gezamenlijke inkoop en door kostenbesparingen in overhead en marketing. Tenslotte ziet PinkRoccade goede mogelijkheden voor cross selling van diensten (met name outsourcing).

Integratieproces
De voorgenomen overname van TAS Groep nv door PinkRoccade zal in de komende periode leiden tot een volledige integratie van TAS-bedrijfsonderdelen in de bestaande PinkRoccade organisatie. De merknaam TAS zal dus uit de markt verdwijnen. KZA, de TAS werkmaatschappij die zich richt op consultancy in kwaliteitszorg, zal onder eigen label blijven opereren, evenals de recruitment formule Top Talent.

Met de overname zal de heer ir. P.T.H.M (Peter) Verhallen, thans lid van de Raad van Bestuur, plaatsnemen in de concerndirectie van PinkRoccade. De heer C.H.J. (Kees) van der Luijt RA, TAS bestuurslid en verantwoordelijk voor financiën, zal onder andere belast worden met de integratie van TAS in PinkRoccade. De heer P. (Piet) van 't Hoff zal zijn functie als voorzitter van TAS Groep nv per 31 december 2000 neerleggen.

De heer drs. M.J. (Rien) Van der Torren RA RI, thans beoogd commissaris van TAS Groep nv, zal worden voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van PinkRoccade. De overige leden van de Raad van Commissarissen van TAS Groep nv, de heren D.G.J. (Diederik) Fabius GMbd en drs. H.B. (Henk) van Wijk RA, zullen hun functie neerleggen.

Beoogd tijdschema en procedure
Zoals vastgelegd in het fusieprotocol, dat op zondag 8 oktober is ondertekend, zal het openbare bod zo spoedig mogelijk aanvangen, onder andere na een bevredigende afsluiting van een wederzijds due diligence onderzoek.

Naar verwachting zal het in het kader van de fusie te publiceren biedingsbericht binnen een tijdbestek van ca. vier weken verkrijgbaar worden gesteld. Daarin zullen de precieze condities van het bod zijn opgenomen alsmede de voorwaarden waarvan de gestanddoening van het bod afhankelijk is.

Het beoogde tijdschema is als volgt:
Begin november: biedingsbericht beschikbaar en aanvang biedingperiode November: buitengewone vergadering van aandeelhouders PinkRoccade en TAS
Eind november: einde van de biedingperiode
Begin december: gestanddoening en settlement

Conform de SER fusiegedragsregels zijn de betrokken vakorganisaties geïnformeerd. De betrokken (centrale) ondernemingsraden zal om advies worden gevraagd.

ABN AMRO bank NV treedt op als financieel adviseur bij deze transactie.

Op maandag 9 oktober 2000 zullen PinkRoccade nv en TAS Groep nv tijdens een gezamenlijke persbijeenkomst nader ingaan op de voorgenomen overname.
Locatie: Hilton Hotel, Apollolaan, Amsterdam-Zuid. Aanvang: 12.30 uur.

Voor nadere inlichtingen over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
PinkRoccade: Paul Kwakkenbos, 070 - 300 45 00
TAS Groep NV: Dirk Nijdam, 035 - 5431543

 
Profit & Loss for the period ending 30 June 2000 

X Euro million

TAS Groep nv

PinkRoccade nv

TAS + PinkRoccade

Revenue

56

309

365

EBIT

8.8

24.8

33.6

EBIT margin

15.7 %

8.0 %

9.2 %

Net earnings

6.3

16.0

22.3

Net margin

11.3 %

5.2 %

6.1 %

Balance sheet as at 30 June 2000

X Euro million

TAS Groep nv

PinkRoccade nv

TAS + PinkRoccade

Fixed assets

3.8

91.5

95.3

Current assets

28.9

185.9

214.8

Cash

13.0


-

13.0

Equity

35.2

28.2

63.4

Provisions

13.9

13.9

Long term liabilities

73.4

73.4

Current liabilities

10.5

161.9

172.4

Equity/total balance

77 %

10 %

20 %

Forecasts and effects including TAS

X Euro million

1999 standalone

Outlook 2000

Outlook 2000 (incl. TAS, excl. synergies)

Revenue

475

> 35%

> 55%

EBIT

41.2

> 60%

> 90%

EBIT margin

8.7 %

10.0%+

10.5%+

Net earnings

27.5

> 60%

> 90%

EPS (Euro)

1.71

> 30%

> 35%

Voor meer informatie:
PinkRoccade nv
Paul Kwakkenbos
tel +31 70 300 45 00

arrow up

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...