Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur
Snelheidscontrole

GROENEKAN Tussen half twaalf en half één werd door de politie op de Koningin Wilhelminaweg een snelheidscontrole gehouden.

In totaal werden 289 voertuigen gecontroleerd. Voor 612 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor te hard rijden. Op de Koningin Wilhelminaweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Een bestuurder reed met 95 km/u langs de radarpost.

Rijden onder invloed

ZEIST Op de Utrechtseweg zag de politie maandagmorgen een bestuurder rijden waarvan het vermoeden bestond dat hij gedronken had. Omstreeks kwart voor vier werd de bestuurder aan de kant van de weggezet.

Uit een eerste blaastest bleek het vermoeden juist te zijn. Nadat de 28-jarige man uit Driebergen/Rijsenburg was aangehouden en overgebracht naar het bureau werd een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn bloed had.

De 28-jarige bestuurder kreeg een rijontzegging van vier uur en een boete van 900,=. Uit onderzoek bleek dat de man in december 1999 ook een transactie had gehad voor het rijden onder invloed.

Landelijke Politiedag in teken verkeer

De Politie Regio Utrecht houdt zaterdag 14 oktober open huis. Die dag wordt voor de tweede keer de landelijke Politiedag gehouden. In alle politiedistricten in de Politie Regio Utrecht is die dag een bureau geopend voor het publiek en worden tal van activiteiten gehouden. De open dag staat in het teken van verkeer en verkeersveiligheid.

VERKEER
Thema van de Politiedag is verkeer. De belangrijkste doelstelling voor de politie is de verkeersveiligheid te bevorderen. Daarnaast moeten mensen begrijpen dat de pakkans groot is als ze zich niet aan de regels houden. Als inwoner van de regio Utrecht erger ik me aan brutale verkeersovertredingen. Mensen die, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, door een voetgangersgebied rijden, aldus korpschef Peter Vogelzang. De politie treedt normstellend op, wat betekent dat we er iets van zeggen en er iets aan doen.

NIEUW DISTRICT, NIEUW BUREAU
In alle districten van de Politie Regio Utrecht zijn zaterdag 14 oktober activiteiten gepland. De districten van de stad Utrecht vieren de Politiedag rond het nieuwe bureau aan de Marco Pololaan. Het nieuwe pand wordt die dag officieel geopend door burgemeester Brouwer van Utrecht. In het westelijk deel van de regio valt de landelijke Politiedag samen met een andere festiviteit. De districten Rijn en IJssel en Vecht & Venen vormen vanaf 14 oktober een nieuw district, Rijn & Venen. Het gefuseerde district grijpt de landelijke Politiedag aan zich te presenteren aan het publiek.

HUIS-AAN-HUISKRANT
Bij bijna een half miljoen huishoudens in de Utrechtse regio wordt deze week een speciale huis-aan-huiskrant bezorgd. In deze Politiekrant wordt uitgebreid aandacht besteed aan het thema verkeer en de activiteiten die op het programma staan voor zaterdag 14 oktober. Daarnaast dient de krant als informatiegidsje aangezien alle bureaus, openingstijden en spreekuren er in zijn opgenomen. Voor ieder district is een eigen editie gemaakt, de districten van Utrecht stad maakten samen een editie.

DE ACTIVITEITEN IN DISTRICT BINNENSTICHT
Politiedistrict Binnensticht houdt de Politiedag tussen 11.00 en 16.00 uur in en rond het politiebureau in Zeist. De Politiedag wordt op spectaculaire wijze geopend met een demonstratie van de Brand- en Traangasgroep van de politie (Bratra).
Samen met de brandweer verzorgt de politie om 12.00, 13.30 en 15.00 uur een demonstratie van het openknippen van een verongelukte auto. Tussen 14.30 en 15.30 uur laten een politiehond en zijn begeleider hun vaardigheden zien. Er zijn demonstraties van de rollentestbank voor brommers, en van de apparatuur om de snelheid van voertuigen te meten. In het bureau worden rondleidingen gehouden, waarbij ook een cel en een verhoorkamer te zien is. Verder kunnen vingerafdrukken worden gemaakt, is er een verkeerskennisquiz en zijn er informatiestands van en over onder meer verdovende middelen, verboden wapens, bureau Slachtofferhulp, werken bij de politie, verboden jachtmiddelen en bedreigde diersoorten en jeugd- en zedenzaken/bureau Halt.

De landelijke Politiedag is een initiatief van de 26 regiokorpsen in het land en is vorig jaar voor het eerst gehouden. Het thema van de open dag was toen jeugdzorg. Naast alle andere nationale themadagen vindt de Nederlandse politie het belangrijk een eigen dag te organiseren om de contacten tussen politie en burger te verstevigen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie