Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden: overval supermarkt in Lisse

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 9 oktober 2000

Dronken bromfietser vliegt uit de bocht Lisse
Vermoedelijk door de drank wist een 34-jarige bromfietser uit Lisse op zondag 8 oktober rond 06.20 uur zijn bromfiets in een bocht van de Heereweg niet te houden. Een passant trof hem in de berm aan. Met onbekende verwondingen is hij naar het LUMC overgebracht. De politie nam van de man een bloedproef af.

Bezoekers slaan in op portier Noordwijk
Een aantal bezoekers van een uitgaangsgelegenheid aan De Grent mishandelden maandag 9 oktober rond 00.30 uur de 31-jarige portier uit Nieuw Vennep. De portier wilde een lastige dronken bezoeker verwijderen. Dit pikten een aantal maten van deze jongen niet en sloegen op de portier in. Daarbij liep hij ondermeer een beschadigde neus op. De jongelui werden naar buiten gewerkt. Zij vertrokken met onbekende bestemming. De portier heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling.

Snelkraak in supermarkt Lisse
Maandag 9 oktober rond 03.50 uur vond een snelkraak plaats bij een supermarkt in het Blokhuis. Onbekenden gooiden met een trottoirtegel een ruit in. Vanuit de supermarkt nam men vermoedelijk een nog onbekende hoeveelheid sigaretten weg. Een getuige zag drie mannen met volle vuilniszakken weglopen. Tot op heden is er nog geen spoor van de daders.

Politie schrijft bonnen uit Oegstgeest
In twee uur tijd schreef de politie op zaterdag 7 oktober in het winkelgebied van Oegstgeest zestien bonnen uit voor niet of onjuist gebruik van de daar verplichte parkeerschijf.

Verhuizing bureau Rijnsburg Rijnsburg
Door de verhuizing en de officiele opening van het nieuwe onderkomen van de politie in Rijnsburg aan de Graaf Florislaan 22 te Rijnsburg, zal het politiebureau in Rijnsburg gesloten zijn op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 2000. Tijdens de verhuizing kan men zich wenden tot het districtsbureau in Katwijk. Het politiebureau in Rijnsburg, Graaf Florislaan 22, zal vanaf maandag 16 oktober 2000 geopend zijn van: maandag t/m vrijdag tussen 14.00 uur en 18.00 uur.

Onder invloed Leiderdorp
Een 28-jarige automobilist uit Leiden kwam zaterdag 7 oktober rond 11.00 uur met zijn auto tot stilstand tegen een verkeerspaal op de Provincialeweg 5. Hij raakte op de rotonde bij Provincialeweg 6 de middenberm, geraakte in een slip en draaide 180 graden waarna hij de verkeerspaal pakte. De man bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 415 ug/l. De Leidenaar kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Een 24-jarige man uit Den Haag reed zondag 8 oktober rond 4.00 uur slingerend over de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam. Hij werd door agenten op de Alkemadelaan in Roelofsarendsveen aan de kant gezet. De man bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 415 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Aanrijding Leiden
Een 17-jarige bromfietser uit Leiden sloeg zondag 8 oktober rond 17.15 uur onverwacht linksaf op de kruising Churchilllaan met de Telderskade. Hij kwam vanaf het fietspad op de Churchilllaan. Een 72-jarige automobilist eveneens afkomstig uit Leiden kon hem niet meer ontwijken. Het verkeerslicht stond voor beiden op groen. De bromfietser is met beenletsel overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed Leiden
Een 20-jarige Leidenaar reed zondag 8 oktober rond 21.30 uur in zijn auto zonder licht over de Nieuwe Rijn. Hij bleek zonder rijbewijs te rijden en had net weed gerookt. De Leidenaar kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van soft drugs.

Verzekeringsplaatjes Leiden
De politie heeft maandag 9 oktober rond 00.15 uur een 20-jarige man uit Leiderdorp en een 18-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van inbraak op de Lage Rijndijk. Ze werden op straat aangehouden naar aanleiding van een door getuigen gegeven signalement van de inbrekers. Zij bleken tevens allebei op een gestolen bromfiets te rijden. Er was gerommeld met de verzekeringsplaatjes. De politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed op de brommer Leiden
Op de Nieuwe Beestenmarkt heeft de politie zaterdagochtend 7 oktober om 01:30 uur een 21-jarige bromfietser aangehouden. De Leidenaar reed niet alleen zonder helm, maar bleek ook onder invloed te zijn. De blaastest liet een alcoholgehalte zien van 620 microgram; bijna 1,50 promille. Het bromfietscertificaat van de man is ingevorderd. Hij kan rekenen op een fikse boete.

Overval Alphen a/d Rijn
Vrijdagavond 6 oktober omstreeks vijf over negen uur is een inwoner van Alphen a/d Rijn door twee mannen overvallen bij de ING-Bank in de Castellumstraat. Hij kwam hier de dagopbrengst van zijn werkgever storten in de daarvoor bestemde afstortkluis. Na de overval renden de daders weg in de richting van de Stevinstraat. Beide daders hebben een blanke huidskleur. De ene dader is ongeveer 18 jaar oud, 1.75 m lang met donker achterovergekamd haar en mogelijk een oorbelletje. De andere dader is ongeveer 19 tot 23 jaar oud, 1.90 m lang en droeg een baseballpetje en had een wat forser en breder postuur dan de eerste dader. Voorafgaand aan de overval hebben ze zich een tijdje opgehouden in het bushokje op de hoek Castellumstraat/Paradijslaan. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met politiebureau Alphen a/d Rijn: 0900-8844.

Onder invloed Alphen a/d Rijn In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 oktober is een alcoholcontrole gehouden in Alphen a/d Rijn. Hierbij werden zes personen aangehouden met een te hoog ademalcoholgehalte. Een 30-jarige inwoner van Alphen had hierbij het hoogste ademalcoholgehalte, namelijk 605 ug/l. Hij werd aangehouden op de Willem de Zwijgerlaan. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur op. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Zaterdagnacht 7 oktober werd omstreeks drie uur buiten de controle om op de Oudshoornseweg een 44-jarige automobilist uit Koudekerk aangehouden omdat hij met een kapotte koplamp reed. Hij had een ademalcoholgehalte van 705 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Onder invloed Nieuwveen
Zondagnacht 8 oktober omstreeks half vijf is op de W.P. Speelmanweg een 21-jarige Nieuwvener aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 270 ug/l. Een proces-verbaal en een rijverbod van één uur vielen hem ten deel. Verkeersongeval Waddinxveen
Op vrijdag 6 oktober vond omstreeks 17.30 uur een aanrijding plaats op de Groensvoorde in Waddinxveen. Een 33-jarige automobiliste uit Waddinxveen reed over de Groensvoorde in Waddinxveen komend uit de richting van de Beethovenlaan. Op dezelfde weg reed een 41-jarige bromfietser uit Waddinxveen. Toen de automobiliste rechtsaf wilde slaan, verleende zij de bromfietser geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser liep hierbij letsel aan rug en heup op en is overgebracht naar het Bleuland ziekenhuis in Gouda.

Verkeersongeval Waddinxveen
Op zaterdag 7 oktober vond omstreeks 12.00 uur een aanrijding plaats op de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen. Een 26-jarige bromfietser uit Zevenhuizen reed op het fietspad van de Noordelijke Dwarsweg in de richting van Waddinxveen. In dezelfde richting reed een 66-jarige automobilist. De automobilist wilde rechtsaf slaan en zag hierbij de bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, hierbij liep de bromfietser schaafwonden op.

Ongeval Gouda
Op zaterdag 7 oktober rond 14.00 uur zijn twee fietsers met elkaar in botsing gekomen op de Houtmansgracht in Gouda. Een 47-jarige vrouw uit Gouda gaf geen voorrang aan een haar tegemoetkomende 34-jarige man uit Gouda. Beiden reden op een fiets. De vrouw wilde linksaf slaan de Lem Dulstraat in toen zij uit de richting van de Lange Tiende weg reed. Hierbij gef zij geen voorrang aan de rechtoorfietsende man. Door de botsing is de vrouw gevallen en is met rug- en beenklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De man bleek bij controle teveel te hebben gedronken en kreeg hiervoor een boete.

Doorrijden na ongeval Gouda
Op zaterdagavond rond 20.03 uur reed een nog onbekend gebleven bromfietser achterop een fietser op de Prins Hendrikstraat in Gouda. De fietser stond voorgesorteerd om linksaf de Lehmaestraat in te slaan. Op dat moment werd hij van achter aangereden door de bromfietser die door reed. De fietser, een 66-jarige man uit Gouda en zijn 21-jarige passagiere uit Gouda kwamen hierdoor ten val. De man liep hierdoor schaafwonden op, maar de vrouw is met nek- en rugklachten naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht.

Alcoholcontrole Gouda
In de nacht van 7 op 8 oktober is van 21.00 uur tot 04.00 uur een alcoholcontrole gehouden in Gouda. In totaal zijn 632 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn 13 personen aangehouden wegens teveel acohol op. Het hoogste uitgeamdelucht/bloedgehalte was 580, terwijl 220 de limiet is. Er zijn twee rijbewijzen ingevorderd, waarvan één van een 59-jarige Gouwenaar die niet mee wilde werken aan de adem- en bloedtest.

Inbreker op heterdaad aangehouden Gouda
De politie in Reeuwijk heeft op zondag 8 oktober een 46-jarige man uit Heemstede aangehouden die verdacht wordt van het inbreken van woningen. De politie werd rond 21.30 uur gealarmeerd door een bewoner van het Drieblad in Reeuwijk dat bij de buren werd ingebroken. De politie is meteen op pad gegaan en heeft na een achtervolging een 46-jarige man aangehouden. De man is naar het bureau overgebracht en wordt op dit moment verhoord. De politie verdenkt de man van meerdere inbraken/insluipingen.

Einde persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie