Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden: overval supermarkt in Lisse

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 9 oktober 2000

Dronken bromfietser vliegt uit de bocht Lisse
Vermoedelijk door de drank wist een 34-jarige bromfietser uit Lisse op zondag 8 oktober rond 06.20 uur zijn bromfiets in een bocht van de Heereweg niet te houden. Een passant trof hem in de berm aan. Met onbekende verwondingen is hij naar het LUMC overgebracht. De politie nam van de man een bloedproef af.

Bezoekers slaan in op portier Noordwijk
Een aantal bezoekers van een uitgaangsgelegenheid aan De Grent mishandelden maandag 9 oktober rond 00.30 uur de 31-jarige portier uit Nieuw Vennep. De portier wilde een lastige dronken bezoeker verwijderen. Dit pikten een aantal maten van deze jongen niet en sloegen op de portier in. Daarbij liep hij ondermeer een beschadigde neus op. De jongelui werden naar buiten gewerkt. Zij vertrokken met onbekende bestemming. De portier heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling.

Snelkraak in supermarkt Lisse
Maandag 9 oktober rond 03.50 uur vond een snelkraak plaats bij een supermarkt in het Blokhuis. Onbekenden gooiden met een trottoirtegel een ruit in. Vanuit de supermarkt nam men vermoedelijk een nog onbekende hoeveelheid sigaretten weg. Een getuige zag drie mannen met volle vuilniszakken weglopen. Tot op heden is er nog geen spoor van de daders.

Politie schrijft bonnen uit Oegstgeest
In twee uur tijd schreef de politie op zaterdag 7 oktober in het winkelgebied van Oegstgeest zestien bonnen uit voor niet of onjuist gebruik van de daar verplichte parkeerschijf.

Verhuizing bureau Rijnsburg Rijnsburg
Door de verhuizing en de officiele opening van het nieuwe onderkomen van de politie in Rijnsburg aan de Graaf Florislaan 22 te Rijnsburg, zal het politiebureau in Rijnsburg gesloten zijn op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 2000. Tijdens de verhuizing kan men zich wenden tot het districtsbureau in Katwijk. Het politiebureau in Rijnsburg, Graaf Florislaan 22, zal vanaf maandag 16 oktober 2000 geopend zijn van: maandag t/m vrijdag tussen 14.00 uur en 18.00 uur.

Onder invloed Leiderdorp
Een 28-jarige automobilist uit Leiden kwam zaterdag 7 oktober rond 11.00 uur met zijn auto tot stilstand tegen een verkeerspaal op de Provincialeweg 5. Hij raakte op de rotonde bij Provincialeweg 6 de middenberm, geraakte in een slip en draaide 180 graden waarna hij de verkeerspaal pakte. De man bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 415 ug/l. De Leidenaar kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Een 24-jarige man uit Den Haag reed zondag 8 oktober rond 4.00 uur slingerend over de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam. Hij werd door agenten op de Alkemadelaan in Roelofsarendsveen aan de kant gezet. De man bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 415 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Aanrijding Leiden
Een 17-jarige bromfietser uit Leiden sloeg zondag 8 oktober rond 17.15 uur onverwacht linksaf op de kruising Churchilllaan met de Telderskade. Hij kwam vanaf het fietspad op de Churchilllaan. Een 72-jarige automobilist eveneens afkomstig uit Leiden kon hem niet meer ontwijken. Het verkeerslicht stond voor beiden op groen. De bromfietser is met beenletsel overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed Leiden
Een 20-jarige Leidenaar reed zondag 8 oktober rond 21.30 uur in zijn auto zonder licht over de Nieuwe Rijn. Hij bleek zonder rijbewijs te rijden en had net weed gerookt. De Leidenaar kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van soft drugs.

Verzekeringsplaatjes Leiden
De politie heeft maandag 9 oktober rond 00.15 uur een 20-jarige man uit Leiderdorp en een 18-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van inbraak op de Lage Rijndijk. Ze werden op straat aangehouden naar aanleiding van een door getuigen gegeven signalement van de inbrekers. Zij bleken tevens allebei op een gestolen bromfiets te rijden. Er was gerommeld met de verzekeringsplaatjes. De politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed op de brommer Leiden
Op de Nieuwe Beestenmarkt heeft de politie zaterdagochtend 7 oktober om 01:30 uur een 21-jarige bromfietser aangehouden. De Leidenaar reed niet alleen zonder helm, maar bleek ook onder invloed te zijn. De blaastest liet een alcoholgehalte zien van 620 microgram; bijna 1,50 promille. Het bromfietscertificaat van de man is ingevorderd. Hij kan rekenen op een fikse boete.

Overval Alphen a/d Rijn
Vrijdagavond 6 oktober omstreeks vijf over negen uur is een inwoner van Alphen a/d Rijn door twee mannen overvallen bij de ING-Bank in de Castellumstraat. Hij kwam hier de dagopbrengst van zijn werkgever storten in de daarvoor bestemde afstortkluis. Na de overval renden de daders weg in de richting van de Stevinstraat. Beide daders hebben een blanke huidskleur. De ene dader is ongeveer 18 jaar oud, 1.75 m lang met donker achterovergekamd haar en mogelijk een oorbelletje. De andere dader is ongeveer 19 tot 23 jaar oud, 1.90 m lang en droeg een baseballpetje en had een wat forser en breder postuur dan de eerste dader. Voorafgaand aan de overval hebben ze zich een tijdje opgehouden in het bushokje op de hoek Castellumstraat/Paradijslaan. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met politiebureau Alphen a/d Rijn: 0900-8844.

Onder invloed Alphen a/d Rijn In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 oktober is een alcoholcontrole gehouden in Alphen a/d Rijn. Hierbij werden zes personen aangehouden met een te hoog ademalcoholgehalte. Een 30-jarige inwoner van Alphen had hierbij het hoogste ademalcoholgehalte, namelijk 605 ug/l. Hij werd aangehouden op de Willem de Zwijgerlaan. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur op. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Zaterdagnacht 7 oktober werd omstreeks drie uur buiten de controle om op de Oudshoornseweg een 44-jarige automobilist uit Koudekerk aangehouden omdat hij met een kapotte koplamp reed. Hij had een ademalcoholgehalte van 705 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Onder invloed Nieuwveen
Zondagnacht 8 oktober omstreeks half vijf is op de W.P. Speelmanweg een 21-jarige Nieuwvener aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 270 ug/l. Een proces-verbaal en een rijverbod van één uur vielen hem ten deel. Verkeersongeval Waddinxveen
Op vrijdag 6 oktober vond omstreeks 17.30 uur een aanrijding plaats op de Groensvoorde in Waddinxveen. Een 33-jarige automobiliste uit Waddinxveen reed over de Groensvoorde in Waddinxveen komend uit de richting van de Beethovenlaan. Op dezelfde weg reed een 41-jarige bromfietser uit Waddinxveen. Toen de automobiliste rechtsaf wilde slaan, verleende zij de bromfietser geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser liep hierbij letsel aan rug en heup op en is overgebracht naar het Bleuland ziekenhuis in Gouda.

Verkeersongeval Waddinxveen
Op zaterdag 7 oktober vond omstreeks 12.00 uur een aanrijding plaats op de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen. Een 26-jarige bromfietser uit Zevenhuizen reed op het fietspad van de Noordelijke Dwarsweg in de richting van Waddinxveen. In dezelfde richting reed een 66-jarige automobilist. De automobilist wilde rechtsaf slaan en zag hierbij de bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, hierbij liep de bromfietser schaafwonden op.

Ongeval Gouda
Op zaterdag 7 oktober rond 14.00 uur zijn twee fietsers met elkaar in botsing gekomen op de Houtmansgracht in Gouda. Een 47-jarige vrouw uit Gouda gaf geen voorrang aan een haar tegemoetkomende 34-jarige man uit Gouda. Beiden reden op een fiets. De vrouw wilde linksaf slaan de Lem Dulstraat in toen zij uit de richting van de Lange Tiende weg reed. Hierbij gef zij geen voorrang aan de rechtoorfietsende man. Door de botsing is de vrouw gevallen en is met rug- en beenklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De man bleek bij controle teveel te hebben gedronken en kreeg hiervoor een boete.

Doorrijden na ongeval Gouda
Op zaterdagavond rond 20.03 uur reed een nog onbekend gebleven bromfietser achterop een fietser op de Prins Hendrikstraat in Gouda. De fietser stond voorgesorteerd om linksaf de Lehmaestraat in te slaan. Op dat moment werd hij van achter aangereden door de bromfietser die door reed. De fietser, een 66-jarige man uit Gouda en zijn 21-jarige passagiere uit Gouda kwamen hierdoor ten val. De man liep hierdoor schaafwonden op, maar de vrouw is met nek- en rugklachten naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht.

Alcoholcontrole Gouda
In de nacht van 7 op 8 oktober is van 21.00 uur tot 04.00 uur een alcoholcontrole gehouden in Gouda. In totaal zijn 632 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn 13 personen aangehouden wegens teveel acohol op. Het hoogste uitgeamdelucht/bloedgehalte was 580, terwijl 220 de limiet is. Er zijn twee rijbewijzen ingevorderd, waarvan één van een 59-jarige Gouwenaar die niet mee wilde werken aan de adem- en bloedtest.

Inbreker op heterdaad aangehouden Gouda
De politie in Reeuwijk heeft op zondag 8 oktober een 46-jarige man uit Heemstede aangehouden die verdacht wordt van het inbreken van woningen. De politie werd rond 21.30 uur gealarmeerd door een bewoner van het Drieblad in Reeuwijk dat bij de buren werd ingebroken. De politie is meteen op pad gegaan en heeft na een achtervolging een 46-jarige man aangehouden. De man is naar het bureau overgebracht en wordt op dit moment verhoord. De politie verdenkt de man van meerdere inbraken/insluipingen.

Einde persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...