Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autocoureur Koster sluit seizoen af met tweede plaats

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Barber Dodge Pro Series

Koster sluit seizoen af met tweede plaats

Homestead (VSt), maandag 9 oktober 2000. In de twaalfde en laatste ronde van de Barber Dodge Pro Series scoorde Sepp Koster ondanks heftige maagproblemen een prima tweede plaats. Op de Homestead-Miami Speedway eiste Nilton Rossoni de overwinning en het kampioenschap op. Koster eindigde in de eindstand van deze Amerikaanse formulewagenserie op een fraaie derde plaats.

Zowel in de regen als op een droge baan bleek Sepp Koster tijdens de vrije trainingen de snelste coureur op de baan in Florida. In de eerste kwalificatietraining bezette Koster tot tien minuten voor het einde de eerste plaats. Toen werd de Nederlander van de baan gereden en moest hij vanaf de kant toezien hoe Rossoni in de laatste minuut de voorlopige pole pakte. Na drie ronden in de tweede tijdsessie moest Koster zijn wagen in de pits parkeren. Oorzaak was een te heet wordende motor vanwege lucht in het watersysteem. Koster zakte terug naar een uiteindelijke vijfde startpositie.

Op de racedag voelde Koster zich behoorlijk ziek. Overgeven en diarree verzwakten de conditie van de coureur behoorlijk. Ondanks zijn fysieke handicap begon de Nederlander uitstekend aan zijn laatste race in de Barber Dodge Pro Series. Na een aantal stevige duels waarbij achtereenvolgens Sperafico, Plumb en Menninga het 'slachtoffer' werden, opende Koster vanaf de vijfde ronde de aanval op leider Rossoni. De voorsprong van de Braziliaan slonk zienderogen en met nog acht ronden gaan nam Koster de leiding over, en zette daarbij evenals de vorige race weer het baanrecord op zijn naam. De coureur voelde zijn krachten echter verminderen en een ronde later nam Rossoni het heft weer in handen. Koster's weerstand was gebroken. De warmte en zijn maagproblemen eisten hun tol en hij besloot zijn tweede plaats te consolideren.
"Tweede is niet slecht en weer snelste in de race. Ik voel me nu ellendig zo vlak na de race, maar ben zeker niet ontevreden. De derde plaats is mijn deel na een goed seizoen met veel hoogte- en dieptepunten", besloot Sepp Koster, die nu zijn vizier gaat richten op het volgende raceseizoen waar een zitje in de Indy Lights zijn belangrijkste doelstelling is. "Dat moet mogelijk zijn na deze prima afsluiter."

Uitslag:

1. Rossoni (Bra), 30 rnd. In 40:20.445 (159,596 km/uur); 2. Koster (Ned), op 2.243 sec.; 3. Sperafico (Bra); snelste ronde: Koster, 1:19.821 (161,295 km/uur) nieuw record.

Eindstand kampioenschap:

1. Rossoni 178; 2. Fogarty (VSt) 155; 3. Koster 130; 4. Plumb (VSt) 112.

Nadere informatie: Sepp Koster (tel.: +32.75.660828) of Dirk Buwalda (06-54644347)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie