Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstel vertrouwenscommissie naar gemeenteraad Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Voorstel vertrouwenscommissie en profielschets nieuwe burgemeester naar de Raad

Burgemeester en wethouders van Nijmegen hebben een verordening op de vertrouwenscommissie naar de Raad gezonden, evenals een voorstel voor de instelling van een vertrouwenscommissie. Volgende week woensdag vergadert de Raad over deze onderwerpen en over de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Woensdag om 15.00 uur zal de Raad de Commissaris van de Koningin in Gelderland de profielschets aanbieden. Deze profielschets is opgesteld door de fractievoorzitters, waarbij de mening van de burgers is meegenomen. Via een oproep in de De Brug zijn inwoners van Nijmegen enkele weken geleden opgeroepen om mee te denken over het profiel van de nieuwe burgemeester. 44 mensen gaven daaraan gehoor.

De verordening op de vertrouwenscommissie regelt de taken en activiteiten van de vertrouwenscommissie. Deze commissie beoordeelt de kandidaten voor de functie van burgemeester van Nijmegen. De kandidaten worden aangedragen door de Commissaris van de Koningin.

De vertrouwenscommissie bestaat uit de acht fractievoorzitters van de partijen die in de Raad vertegenwoordigd zijn. De gemeentesecretaris van Nijmegen en de chef van het bureau Kabinet en Veiligheid verzorgen respectievelijk het ambtelijk en het plaatsvervangend secretariaat.

De profielschets voor de nieuwe burgemeester is op 3 oktober unaniem vastgesteld door de fractievoorzitters. De Raad moet de profielschets woensdag definitief vaststellen. Een exemplaar van de profielschets gaat hierbij.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie