Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kern-CWI komt in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 09-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

09-10-2000

Kern-CWI komt in Tilburg

Midden Brabant één gebied Centrum voor Werk en Inkomen

Het college van b&w gaat akkoord met het concept-plan dat door de Veranderorganisatie SUWI (Structuur Uitvoering Werk en Inkomen) is opgesteld voor de spreiding van de Centra voor Werk en Inkomen (CWI's) in Nederland. Midden Brabant vormt één CWI-gebied. Het kern-CWI komt in Tilburg, in Waalwijk komt een gewone CWI. Het CWI is een samenwerkingsverband tussen de arbeidsbureaus, de gemeentelijke sociale diensten en andere uitvoeringsorganisaties sociale zekerheid. Doel is om mensen die werk zoeken zo snel mogelijk aan een baan te helpen.

Per saldo komen er in Nederland zo'n 115 CWI's. Het kern-CWI in Tilburg is ook bestemd voor de gemeenten Oisterwijk, Hilvarenbeek, Goirle, Alphen-Chaam, Baarle Nassau, Gilze en Rijen en Dongen. Het CWI in Waalwijk is er ook voor de gemeente Loon op Zand. Het kern-CWI neemt ook voor Waalwijk een aantal facilitaire en interne organisatorische taken voor zijn rekening. Er zijn twee CWI-vestigingen in Tilburg: de Vestiging Centrum zit aan de Besterdring, de Vestiging Noord aan de Brucknerlaan. In het CWI Tilburg werken samen de eerdergenoemde gemeenten, Arbeidsvoorziening Midden Brabant en de uitvoeringsorganisaties Cadans, Gak, GUO, SFB en Uszo.

Met dit concept-spreidingsplan vervalt de aparte CWI-vestiging in Gilze en Rijen/Dongen. Ook de vestiging van eventuele steunpunten in Goirle en Oisterwijk komt hiermee in een ander daglicht te staan. De gemeente Tilburg is positief ten aanzien van het gepresenteerde spreidingsplan. Hoewel het voor een aantal andere gemeenten in het CWI-gebied zonder meer teleurstellend is dat er geen CWI binnen de eigen gemeentegrenzen komt, ligt er in de regio Midden Brabant een gezonde basis om de samenwerking succesvol vorm te geven. Wel is de gemeente Tilburg, in overleg met de vijf omringende gemeenten, uit het oogpunt van dienstverlening van mening dat het mogelijk moet zijn CWI-diensten op lokaal niveau in de regio aan te bieden. Over de wijze waarop dit kan zal nader overleg met de Veranderorganisatie SUWI dienen plaats te vinden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie