Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiebijeenkomst breedtesport gemeente Borsele

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

INFORMATIEBIJEENKOMST BREEDTESPORT

Eind 1999 heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een stimuleringsregeling breedtesport in het leven geroepen. Doel van deze regeling is dat gemeenten en lokale sportorganisaties initiatieven ontplooien die een bijdrage gaan leveren aan de duurzame verbetering van het lokale sportaanbod. De gemeente Borsele wil in dit kader een project op poten zetten onder de titel "Borsele beweegt", met ondermeer de volgende uitgangspunten:
o het bevorderen van sportdeelname al dan niet in verenigingsverband, met name door jongeren;
o het ondersteunen van sportverenigingen op bestuurlijk- en sporttechnisch niveau in de vorm van een sportservicepunt; o de voortgang van het vrijwilligersbeleid waarborgen; o het realiseren van samenwerking tussen sportverenigingen; o het bevorderen van goed bewegingsonderwijs op de Borselse basisscholen;
o het aanbieden van sportactiviteiten in het kader van de naschoolse opvang;
o het dorpsgericht opzetten van sport- en spelactiviteiten in het kader van de brede school in de vorm van sportbuurtwerk; o het leggen van dwarsverbanden tussen sportverenigingen en jeugd- en jongerenverenigingen met als doel het stimuleren van onderlinge samenwerking;
o het aanbieden van pleintjesactiviteiten voor ongeorganiseerde jongeren;
o het stimuleren van jeugdparticipatie binnen sportverenigingen; o het stimuleren van sportdeelname door 55-plussers.

Om de ideeën en suggesties te inventariseren die er leven onder de diverse vrijwilligersorganisaties in de gemeente Borsele, zal er op dinsdag 10 oktober aanstaande in verenigingsgebouw de Jeugdhoeve, Blikhoek 4 te `s-Heerenhoek een bijeenkomst worden gehouden. Tijdens deze bijeenkomst die om 19.30 uur begint, zal er ook informatie worden gegeven over de rijksregeling breedtesport in het algemeen en over het breedtesportproject "Borsele beweegt"in het bijzonder. De ideeën en suggesties die door de vrijwilligersorganisaties zullen worden aangedragen, zullen worden meegenomen in het verdere proces om te komen tot een projectaanvraag bij het ministerie van VWS.

De vrijwilligersorganisaties zijn schriftelijk uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen en toch aan deze bijeenkomst willen deelnemen, dan bent u van harte welkom op 10 oktober in de Jeugdhoeve te `s-Heerenhoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie