Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Debat aan Erasmus 'Toestroom Antillianen indammen?'

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

Studium Generale: Platform 17 Toestroom Antillianen indammen?

Dinsdag 10 oktober 2000

Zaal 17-2, 17e verd. Hoogbouw, Woudestein, 16.00 uur, toegang gratis Erasmus Unversiteit Rotterdam, Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam

Met enige regelmaat luidt een Nederlandse gemeente de noodklok over de toestroom van Antillianen. Dit keer is het burgemeester Hoekzema van Den Helder. Hoekzema pleit voor een 'adempauze' in de immigratie van Antilliaanse jongeren. De beheersbaarheid van de problematiek rondom criminele Antillianen in de wijk wordt, zo zegt hij, keer op keer onderuitgehaald door de instroom van steeds weer nieuwe groepen jonge Antillianen.

Kan de overheid de instroom van Antillianen indammen of in ieder geval onder controle krijgen? Is een tijdelijke instroom-stop een oplossing? En wat zijn de consequenties van het plaatsen van Antillianen in een uitzonderingspositie? Is een 'status aparte' wel gerechtvaardigd? Tenslotte heeft verreweg het grootste deel van deze rijksgenoten helemaal niets met criminaliteit te maken. Moeten de goedenlijden onder de kleine harde kern van doorgewinterde criminelen?

Het vaste panel bestaat uit: prof.dr. G. Engbersen, drs. Ger Groot, dr. Carla Zoethout en Arnoud Strijbis. Voorzitter: drs. Awee Prins.

PLATFORM 17
actualiteiten
Op de bovenste verdieping van de Hoogbouw wordt de actualiteit op de staart getrapt. Publiek en panel slijpen de messen en gaan met elkaar in debat over een actueel thema, dat kort van te voren is vastgesteld. Na afloop wordt er geborreld in de naastgelegen Faculty Club. Het thema van deze maand wordt op 3 oktober aangekondigd op posters en via onze gratis e-mail mailinglist (aanmelden: stg@oos.eur.nl). Op de website van Studium Generale wordt het debat alvast aangezwengeld.

Fedde Spoel
Studium Generale

Erasmus Universiteit Rotterdam
Burg. Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
Telefoon: 010 408 1144
Fax: 010 408 9088
http://www.eur.nl/studium/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie