Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groentespecialist geeft fruit cadeau bij voedingscampagne

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Kankerbestrijding

Groentespecialist geeft fruit cadeau

Amsterdam, 27 september 2000

Groentespecialist geeft fruit cadeau
bij KWF-voedingscampagne

Groentespecialisten in onze regio werken mee aan de actie Geef kanker minder kans, eet volop groente en fruit'. De Nederlandse Kankerbestrijding/KWF houdt deze actie in de tweede week van oktober, de Europese week tegen Kanker. Op de startdag van de campagne, 10 oktober, krijgt iedereen, die bij een deelnemende groentespecialist een bedrag van minimaal fl. 12,50 besteedt, twee stuks fruit cadeau. Er is ook een gratis folder verkrijgbaar over gezonde voeding.

Het KWF voert de campagne, omdat de meeste mensen minder gezond eten dan zij denken. Zo eten bijvoorbeeld te weinig mensen de door het Voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid groente en fruit: twee keer fruit en twee ons groente per dag. Volop groente en fruit is goed voor de gezondheid en vermindert de kans op sommige soorten kanker. Daarom vindt het KWF het belangrijk opnieuw de aandacht te vestigen op de boodschap dat het eten van groente en fruit horen bij een gezonde leefstijl. Met de eettest op internet via www.kankerbestrijding.nl > Preventie kan iedereen zelf bepalen of hij voldoende groente en fruit eet.

Tijdens de zogeheten Europese week tegen Kanker staat in heel Europa voeding en kanker' in de schijnwerpers. Vanaf deze week is ook bij huisartsen, apotheken, diëtisten, bibliotheken en GGD'en kosteloos de nieuwe folder Geef kanker minder kans, eet volop groente en fruit' verkrijgbaar. Ook via de gratis Hulp- en Informatielijn van het KWF 0800 - 022 66 22 is de folder te bestellen (24 uur per dag) of via www.kankerbestrijding.nl > Service. Dinsdag 10 oktober zal op Hoog Catharijne in Utrecht de start plaatsvinden van de KWF-Voedingscampagne 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie