Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Echtpaar Kluin en Kluin-Nelemans hoogleraar geneeskunde

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Echtpaar Kluin en Kluin-Nelemans hoogleraar geneeskunde

De RUG benoemde het echtpaar Ph.M. Kluin en J.C. Kluin-Nelemans beiden tot hoogleraar bij de faculteit der Medische wetenschappen. Oncologische pathologie is de nieuwe leerstoel van prof.dr Ph.M. Kluin. De leeropdracht van dr. J.C. Kluin-Nelemans is Hematologie, het specialisme dat zich bezighoudt met ziekten van het bloed.

Ph.M. Kluin
(Eindhoven, 1950) is vanaf 1995 hoogleraar Hematopathologie bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij werkt daar sinds 1984 bij de afdeling Pathologie. Kluin studeerde geneeskunde in Utrecht en promoveerde er in 1982 op het proefschrift The spermatogenic development in the immature mouse and monkey. Kluin onderkende al in een zeer vroeg stadium het belang van het moleculaire onderzoek voor de ontwikkeling van de oncologische pathologie en profileerde zich internationaal met zijn onderzoek over de moleculaire genetica van non-Hodgkin's lymfomen.

J.C. Kluin-Nelemans
(Utrecht, 1950) is eveneens verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Sinds 1984 werkte ze in verschillende functies bij de afdeling Hematologie, het laatst als hoofd van het Laboratorium voor Klinische Hematologie. Kluin-Nelemans studeerde geneeskunde in Utrecht en promoveerde in 1988 in Leiden op het proefschrift Clonogenic assays in the management of hematologic malignancies. Ook haar onderzoeksintresse ligt bij het maligne lymfoom en leukemie. Op dit gebied hebben zij en haar man gezamenlijk veel gepubliceerd. Kluin-Nelemans verricht naast laboratoriumonderzoek ook klinisch onderzoek naar nieuwe en bestaande behandelingen. Zij is wetenschappelijk secretaris van de groep maligne lymfomen van de European Organisation of Research and Treatment of Cancer (EOTC).

Informatie

Nadere informatie: Afdeling Interne en Externe Betrekkingen tel. (050)

Agenda

Symposium

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie