Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fundament gemeenten Zuid-Holland voor stedelijke vernieuwing

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

10-10-2000

Zuid-hollandse gemeenten leggen stevig fundament voor stedelijke vernieuwing

Gedeputeerde Staten hebben een voorlopig standpunt over de stedelijke vernieuwingsprogrammas van zestien Zuid-Hollandse gemeenten ingenomen. De heer M. Vissers, gedeputeerde voor Volkshuisvesting, is tevreden over het huidige resultaat van de programmas. De programmas bieden een goede basis voor de stedelijke vernieuwing in de komende vijf jaar.

In de provincie Zuid-Holland zijn zestien programmagemeenten, in het kader van de stedelijke vernieuwing, aangewezen door Gedeputeerde Staten (GS). In het half jaar waarin gemeenten hun stedelijke vernieuwingsprogrammas schreven en indienden hebben zij allen blijk gegeven van inzet en ambitie.
Wel zijn er grote verschillen te constateren in de concretisering en uitwerking van de ontwikkelingsprogrammas. De programmas van de gemeenten Delft, Gouda, Rijswijk, Spijkenisse en Vlaardingen zijn het meest uitgewerkt. In de programmas zijn de uitgangspunten als integraliteit alsook het formuleren van operationele doelstellingen, op diverse beleidsterreinen, meegenomen. Aan een aantal voorwaarden moeten deze programmas nog voldoen, maar deze zijn van lichte aard. De programmas van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gorinchem, Ridderkerk, Voorburg en Zoetermeer zijn in potentie succesvol maar zullen op een aantal essentiële punten nog uitgewerkt moeten worden.
Het gezamenlijke programma van de vijf Drechtsteden-gemeenten laat zien dat het daadwerkelijk mogelijk is om met meerdere gemeenten een goed ontwikkelingsprogramma op te stellen. Aan het Drechtstedenprogramma zal binnenkort nog wel de prioriteitstelling en de financiële vertaling toegevoegd moeten worden.

De ontwikkelingsprogrammas zijn voordat de nieuwe Wet Stedelijke Vernieuwing in werking treedt, beoordeeld. Hierdoor kunnen gemeenten op tijd hun aanpassingen verwerken en definitief indienen. Over de overheveling van de gelden voor bodemsanering en geluidhinder zullen nadere afspraken worden gemaakt. GS hebben er alle vertrouwen in dat de ontwikkelingsprogrammas tot goede resultaten leiden. Na het bestuurlijk overleg en advisering van de statencommissie ende provinciale commissie Volkshuisvesting zal een definief GS standpunt worden ingenomen over de ontwikkelingsprogrammas.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Borgers van de afdeling Communicatie telefoonnummer: 070 4416576

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie