Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

LEI stopt met Agrarisch Weekoverzicht

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

persbericht / nr. 1632

LEI stopt met Agrarisch Weekoverzicht

Per 1 januari 2001 stopt het LEI met het uitbrengen van het Agrarisch Weekoverzicht (AWO). Een dalend aantal lezers en oplopende kosten hebben tot deze beslissing geleid. De informatie over actuele prijzen is in de praktijk inmiddels langs diverse andere kanalen te verkrijgen. Het LEI blijft wel prijzen verzamelen ten behoeve van statistiek en onderzoek. Ook zal het voorlopig voor enkele producten, waaronder biggen en slachtkuikens, prijsnoteringen blijven publiceren. De voortgang daarvan is afhankelijk van de vraag bij de gebruikers van deze gegevens.

Het Agrarisch Weekoverzicht heeft 47 jaar bestaan. Het heeft in die periode de agrarische wereld wekelijks op de hoogte gebracht van de prijzen van een groot aantal landbouwproducten. Het aantal lezers is in tien jaar tijd afgenomen van ruim 5.000 tot minder dan 1.500. De oorzaak van deze daling moet worden gezocht in concentratie en schaalvergroting in de agrarische sector en in de opkomst van nieuwe media. Het beëindigen van het AWO betekent niet dat het LEI zich terugtrekt uit de wereld van agrarische prijzen. Het blijft prijzen verzamelen ten behoeve van eigen onderzoek en van marktanalyses die in opdracht van derden worden uitgevoerd. Daarnaast worden op basis van samenwerkingsovereenkomsten ook in de toekomst prijzen verzameld voor de statistieken van het CBS en Eurostat.

Algemene informatie:

LEI, Burgemeester Patijnlaan 19, Postbus 29703, 2502 LS Den Haag Tel: 070-3358330; Fax: 070-3615624; E-mail: (informatie@lei.wag)-ur.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie