Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noodhulp voor slachtoffers Palestijns- Israelisch geweld

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Buitenlandse Zaken


www.minbuza.nl

Noodhulp voor slachtoffers Palestijns- Israelisch geweld

MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Persbericht
NUMMER 109

Ontwikkelingssamenwerking

Datum 10 oktober 2000

Noodhulp voor slachtoffers Palestijns- Israelisch geweld

Minister Herfkens van Ontwikkelingssamenwerking stelt een bedrag van NLG 200.000,- beschikbaar voor noodhulp aan de slachtoffers van de recente gewelddadige confrontaties tussen Israel en de Palestijnen. Met het geld zullen medicijnen worden aangeschaft en de operationele kosten van ambulances worden vergoed.

Als gevolg van de recente onlusten is een medische noodsituatie ontstaan. Het aantal gewonden wordt door mensenrechtenorganisaties en de media geschat op een totaal tussen de 2500 en 3000 personen. Aan Palestijnse zijde is bovendien een groot aantal dodelijke slachtoffers gevallen.
Palestijnse ziekenhuizen kampen met grote voorraadtekorten en capaciteitsproblemen. Het Nederlandse Rode Kruis zal in samenwerking met de Palestinian Red Crescent Society zorgen voor de benodigde medische materialen en de medische noodhulpverlening.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, directie Voorlichting en Communicatie; Hans Janssen, telefoonnummer: 070-3486072.

10 okt 00 10:54

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie