Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 10 oktober 2000

Bromfietser aangereden Katwijk
Een 16-jarige bromfietser uit Katwijk heeft maandag 9 oktober rond 9.15 uur zijn enkel gebroken toen hij werd aangereden door een 25-jarige automobilist uit Leiden. De 16-jarige passagier van de bromfietser eveneens afkomstig uit Katwijk raakte gewond aan zijn been. De bromfietser reed over het fietspad op de Hoorneslaan. De automobilist reed op de afrit van de N-206 West. Hij sloeg vervolgens rechtsaf om de Hoorneslaan in te slaan. Daarbij zag hij de bromfietser over het hoofd.

Aanrijding Zoeterwoude-Rijndijk Maandagochtend 9 oktober omstreeks tien over negen heeft op de Rijksweg N11 ter hoogte van de kruising met de Ommedijkseweg te Zoeterwoude-Rijndijk een aanrijding plaatsgevonden. Een 35-jarige man uit Krimpen a/d IJssel reed op de N11 richting Alphen a/d Rijn. Aangekomen bij de kruising met de Ommedijkseweg herinnerde hij zich te laat dat hij moest voorsorteren om de Ommedijkseweg op te rijden. Hij reed de linkerrijstrook op en zag daarbij een 42-jarige automobilist uit Langeraar over het hoofd. Hij raakte deze aan de rechtervoorkant. De man uit Langeraar moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd, waarna hij met nekklachten naar het Rijnlandziekenhuis is vervoerd.

Landelijke Politiedag in Leiden Leiden
Tijdens de tweede Landelijke Politiedag op zaterdag 14 oktober kunt u bij het politiebureau aan de Langegracht 11 in Leiden de volgende activiteiten verwachten:
· Informatiemarkt met: politiespecialist verkeer met video
algemene info over politie en werving
justitie
slachtofferzorg met video

· Demonstratie ademanalyse (blaastest) en radarcontrole

· Kantelwagen van de brandweer; deze laat zien en voelen hoe het is om over de kop te slaan en hoe belangrijk de autogordel hierbij is
· Verkeersspel voor kinderen van 8 tot 12 jaar

· Poseren bij/op surveillancemotor (bezoekers dienen zelf fototoestel mee te nemen)
· Rondrit in ME-bus/transportbus voor kinderen

· Vingerafdrukken en verdachtenfoto laten maken in cellencomplex

· Presentaties van: Buurtmobiel
Bikersteam
Nuon over verlichting en verkeer
Politieproject Senioren & Veiligheid
De dag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Ongeval Leiden
Op 9 oktober rond 09.00 uur is een ongeluk gebeurd op de Beurggravenlaan tussen een autobilist en een fiester. De automobilist, een 29-jarige man uit Leiden wilde Linksaf de Kernstraat inrijden en gaf hierbij geen voorrang aan ene 16-jarige fietsster uit Leiden. De vrouw liep hierbij lestel op aan haar lies.

Man valt van steiger Leiden
Tijdens werkzaamheden aan een woning in de Breestraat is een nog onbekende man omlaag gevallen. De man was op maandag 9 oktober rond 12.30 uur aan het werk toen de steiger waarop hij werkte zodanig bewoog dat hij van ongeveer 10 meter hoogte naar beneden viel. De gegevens van de man zijn onbekend gebleven omdat de hulpverlening belangrijker is dan zijn exacte gegevens.

Uit de hand gelopen gesprek Leiden
Op 9 oktober rond 14.00 uur op het Wagnerplein in Leiden is een meningsverschil tussen de vorige eigenaar en zijn compagnon in de zaak van de huidige eigenaar van een shoarmazaak uit de hand gelopen. De reden van het geschil is nog onbekend. Bij de twist waren zeven personen betrokken waarbij drie personen verwondingen opliepen aan hoofd of handen. De overige vier mannen zijn hierop aangehouden. allen zullen worden gehoord om zo meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht.

Verdachten aanranding/poging beroving aangehouden Leiden
De politie heeft op 9 oktober rond 20.30 en 21.30 twee 14-jarige jongemannen uit Leiden aangehouden die verdacht worden van een aanranding en poging beroving van een 24-jarige vrouw uit Ledien eerder die avond. Tijdens het passeren van de vrouw in de buurt van het Rapenburg betastten de/ een verdachte(n) de vrouw. Bovendien probeerden zij haar tas af te nemen. De vrouw deed heirvan aangifte en aan de hand van haar signalemnt zijn de jongens aangehouden elders in Leiden.

Inklimmen in woning Nieuwerkerk a.d. Ijssel In een woning aan De Linge is in de nacht van 9 oktober jl. ingeklommen via een klapraam in de keuken. Diverse goederen werden van de eettafel weggenomen, o.a. een portemonnee met inhoud en kleding. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door gaatjes te boren in het kozijn, waarna het raam kon worden geopend.

Mishandeling Nieuwerkerk a.d. Ijssel Een 1-jarig jongetje uit Nieuwerkerk is op 9 oktober, omstreeks 19.15 uur mishandeld door drie onbekend gebleven jongens van ongeveer 14 jaar oud. Het feit speelde zich af nabij de half-pipe nabij het Groene Hart. De jongen werd zonder enige aanleiding van achteren in de rug getrapt en toen hij op de grond lag werd hij nogmaals door één van hen in de buik getrapt. De politie stelt een onderzoek in.

Eenzijdig ongeval met dodelijke afloop Moordrecht
Op de zuidbaan van de rijksweg A-20, tussen de oprit en de samenvoeging A-12 / A-20 is op 10 oktober, omstreeks 00.20 uur een auto in de slip geraakt. Hierbij is een 31-jarige vrouw, afkomstig uit Rotterdam, om het leven gekomen. De bestuurster is door nog onbekende oorzaak in de rechterberm terechtgekomen, raakte vervolgens in een slip en kwam een 20-tal meters verder in de berm en op de kop tot stilstand. Het slachtoffer was uit de auto geslingerd en werd een 30-tal meters verderop aangetroffen. Zij bleek te zijn overleden. Het Korps Landelijke Politie Diensten heeft de beveiliging van het verkeer geregeld. Politie Hollands Midden stelt een nader onderzoek naar de exacte oorzaak van dit ongeval in.

Einde persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie