Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verlenging overgangsregeling scheepvaart-cv's

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Verlenging overgangsregeling scheepvaart-cvs

Staatssecretaris Bos heeft in de Miljoenennota een verlenging aangekondigd voor de overgangsregeling voor cvs in de scheepvaartsector. Deze maatregel zal onderdeel worden van het Belastingplan 2001. Ook is voorgesteld om de bestaande fiscale faciliteiten nog een jaar langer toegankelijk te maken voor participanten in scheepvaart-cvs. Het betreft hier contracten die in het jaar 2001 worden afgesloten.

Door de nieuwe wet Inkomstenbelasting 2001 kunnen, zoals wellicht bekend, vanaf 1 januari 2001 participanten in een scheepvaart-CV niet langer gebruik maken van een aantal fiscale faciliteiten (zoals stakingsaftrek en investeringsaftrek). Voor bestaande participaties op 31 december 2000 is reeds in een overgangsregeling voorzien in de Wet Inkomstenbelasting 2001.

Voor participaties die in het jaar 2001 worden verworven zal een verlenging van de overgangsregeling worden opgenomen in het Belastingplan 2001 (het Belastingplan 2001 wordt naar verwachting 29 september 2000 ingediend bij de Tweede Kamer). Deze regeling zal in tegenstelling tot de huidige overgangsregeling alleen van toepassing zijn op participaties in een film- en scheepvaart-CV.

Gezien het specifieke karakter van de verlenging van de overgangsregeling heeft de Staatssecretaris aangekondigd dat deze maatregel zal worden gemeld bij de Europese Commissie in het kader van staatssteun. Echter, op basis van de richtlijnen voor overheidssteun voor het zeevervoer geeft de Europese Commissie veelal geen goedkeuring voor rechtstreekse investeringssteunmaatregelen in de scheepvaart. Niettemin zegt het Ministerie van Financiën er op te vertrouwen dat gezien het tijdelijke karakter van de maatregel de Europese Commissie akkoord zal gaan. Hierbij merken wij op dat de afhandeling van een aanmelding bij de Europese Commissie drie tot zes maanden kan duren. Dit kan inhouden dat op 1 januari 2001 nog geen zekerheid zal bestaan ten aanzien van deze regeling.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de leden van de Adviesgroep Scheepvaart op telefoonnummer 010 4072448.

Copyright © 2000 Ernst & Young


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie