Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aftrek voor energiebesparende investeringen naar 55 procent

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Vanaf 2001 hogere subsidie voor investeringen in energiebesparing.

Met de Energie Investeringsaftrek krijgen ondernemingen (zowel IB- als VPB-plichtig) in 2001 een extra investeringsaftrek voor investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie. De extra aftrek voor energiebesparende investeringen stijgt van 40% naar 55%. Voorwaarde is dat de investering een bedrijfsmiddel betreft dat op de zogenaamde Energielijst voor komt. Op dit moment kan een onderneming tussen 52% en 40% van de aanschaffings- of voortbrengingskosten ten laste van haar fiscale resultaat brengen. De extra aftrek is lager naarmate het investeringsbedrag hoger is. Voor investeringsbedragen van 503.000 tot maximaal 208 miljoen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie