Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie zet rechercheteam op hausse aan kraken in Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 10-10-2000 Speciaal team voor ramkraken

De Dienst Centrale Recherche (DCR) heeft een speciaal rechercheteam gezet op de hausse aan snel- en ramkraken in de regio. De afgelopen twee maanden vinden er in de regio veelvuldig snel- en ramkraken plaats in met name winkels en tankstations. Ook worden bij autobedrijven veelvuldig snelle en dure autos weggenomen, die vervolgens worden gebruikt bij genoemde misdrijven. De toegebrachte schade (vernielingen aan panden en buit) loopt inmiddels in de miljoenen guldens. Verder is opvallend dat de toegebracht schade in geen verhouding staat tot de waarde van de buit.

De ram- en snelkraken vinden veelal in de nacht en vroege ochtend plaats en worden dikwijls gepleegd door gemaskerde mannen die - ter afdreiging- vuurwapengeweld niet schuwen. De feiten vinden - meerdere keren per week - voornamelijk plaats in de omgeving van Oss, Uden, Veghel, Den Bosch en het Land van Cuijk. De gebruikte autos worden vaak uitgebrand of beschadigd in heel Zuid-Nederland teruggevonden.

Het Team Middelzware Criminaliteit van de DCR heeft alle zaken nu in onderzoek genomen. Omdat er in Limburg de laatste tijd ook sprake is van een hausse in snelkraken, worden ook verbanden in die twee politieregios in het onderzoek meegenomen. Verder vermoedt het team dat de daders zich ook schuldig maken aan overvallen of pogingen daartoe.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie