Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Diverse verslagen Gedeputeerde Staten van Friesland

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Verslagen

Gedeputeerde Staten van 10 oktober 2000


1. Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van de rapportage van de provinciale treasury-activiteiten over de maand augustus. Er wordt gewerkt volgens een vastgesteld treasurybeleid, waarbij de insteek risocomijdend beleggen is. In augustus had de provincie 180 miljoen aan liquide middelen. Zoals de stand van zaken nu is, wordt dit jaar een renteresultaat van ruim 8 miljoen verwacht. Dat is 2.2 miljoen hoger dan geraamd. Aan het eind van dit jaar verschijnt het treasury-jaarplan, waarin een volledig beeld van het afgelopen jaar wordt gegeven.
Vervolgprocedure: 28 november in de Statencommissie AEZ (mededeling)


2. Gedeputeerde Staten hebben de 20e voortgangsrapportage van het 5B-programma voor kennisgeving aangenomen.
Vervolgprocedure: 28 november in de Statencommissie AEZ.


3. Gs hebben de concept-notitie Minderhedenbeleid 2000 vastgesteld. De concept-notitie is aangekondigd in het Beleidsprogramma 1999-2003. Persbericht 179 (heden) en stuk later beschikbaar. Vervolgprocedure: 15 november in de Statencommissie Wolwêzen.


4. Gedeputeerde Staten geven 150.000,- subsidie aan de Stichting GGZ Friesland. De Stichting gebruikt dit geld voor het uitgeven van een publieksblad en een internationaal congres.
Persbericht 178 beschikbaar.

Naast de persberichten uit de GS-vergadering is er ook een persbericht beschikbaar waarin de provincie aandacht vraagt voor de rampenzender (bereikbaarheid Friese bevolking bij rampen).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie