Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leiden wil landelijk fonds vuurwerksanering en opslagbunkers

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Rob Beurse

071-5167764

Leiden wil landelijk fonds vuurwerksanering en opslagbunkers

De gemeente Leiden heeft het ministerie van VROM op de hoogte gesteld van haar positieve resultaten met betrekking tot de definitieve beëindiging van het vuurwerkbedrijf Kat Vuurwerk B.V. aan de Stadspolderweg in Leiden.
Tegelijkertijd stelt de verantwoordelijk wethouder drs. A. Pechtold voor om de drempel die een snelle afwikkeling van saneringen in de weg zou kunnen staan, zijnde de hoge saneringskosten te slechten. Pechtold geeft de minister in overweging de mogelijkheden na te gaan van de instelling van een landelijk fonds waaruit de kosten van deze saneringsoperaties gefinancierd kunnen worden.
Daarnaast stelt de wethouder dat het erg onwaarschijnlijk is dat het vuurwerk uit onze maatschappij zal verdwijnen. Hij geeft de minister graag de suggestie mee dat de rijksoverheid het initiatief neemt om verspreid over Nederland veilige opslagbunkers te laten construeren. Graag verwijzen wij u voor meer informatie naar bijgaande brief die de gemeente Leiden op 10 oktober heeft verzonden aan de minister van VROM, de heer drs. J.P. Pronk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie