Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zalmsnip 2000 ook voor kamerbewoners

Datum nieuwsfeit: 10-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

www.amsterdam.nl home inhoud zoeken e-mail

Gemeentebelastingen
|
zalmsnip

Aanvraagformulier Zalmsnip

Zalmsnip ook voor kamerbewoners

De Zalmsnip-regeling 2000

Het Kabinet heeft vastgesteld dat de gemeentelijke belastingen nogal zijn gestegen als gevolg van rijksmaatregelen. Om de gemeentelijke lasten voor de burger te verlichten, heeft Minister Zalm voor 2000 per huishouden f 100,- beschikbaar gesteld. De gemeente Amsterdam zorgt voor uitbetaling van deze bedragen.

Wie komt er voor de Zalmsnip 2000 in aanmerking?

Alle Amsterdammers die meebetalen aan de lokale heffingen, komen in aanmerking voor de Zalmsnip. Degenen die Onroerende-zaakbelastingen of Roerende-ruimtebelastingen betalen, krijgen het geld automatisch in de eerste weken van juli op hun rekening gestort.

Zalmsnip ook voor kamerbewoners

Kamerbewoners die op 1 januari 2000 op basis van een formeel huurcontract stonden ingeschreven in het Bevolkingsregister komen in 2000 ook in aanmerking voor de Zalmsnip. Omdat deze Amsterdammers indirect meebetalen aan de lokale heffingen, beschikt de gemeente niet over hun gegevens. Kamerbewoners krijgen daarom niet automatisch f 100,- op hun rekening. Zij kunnen het aanvraagformulier 'Zalmsnip' samen met een kopie van het huurcontract - dat op 1 januari 2000 van kracht was - opsturen naar:

Gemeentebelastingen Amsterdam
postbus 23475
1100 DZ Amsterdam

Let op: Als kamerbewoners in 1999 de Zalmsnip al hebben aangevraagd en ontvangen en sindsdien niet verhuisd zijn, dan krijgen zij de f 100,- wel automatisch op hun rekening gestort. Zij hoeven dan niet opnieuw een aanvraag in te dienen.
Meer informatie bij Gemeentebelastingen Amsterdam, telefoon 6513 77 2.

De uitvoering

De uitkering van f 100,- zal in Amsterdam rechtstreeks worden uitbetaald. Het geld wordt direct gestort op de bank- of girorekening.

Informatie

Met vragen kunt u bellen naar de afdeling Klantenservice, telefoon 6513772.

Ga naar het aanvraagformulier

^


- © Gemeentebelastingen Amsterdam - 17/10/2000 - e-mail: (algemeen@gba.amsterdam.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie