Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hippische oriëntatie-rit Vincent van Gogh-rit 2000

Datum nieuwsfeit: 01-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoefnet

Grootste hippische oriëntatie-rit: Vincent van Gogh-rit 2000

Nuenen, 8 augustus 2000
Op zondag 1 oktober vindt één van de grootste en bekendste evenementen van Nuenen plaats, de Vincent van Gogh-rit. Dit internationale evenement wordt voor de 13e keer gehouden. Het sportieve, aantrekkelijke en sfeervolle karakter vormt elk jaar weer een grote trekpleister voor deelnemers en toeschouwers.

Oriëntatie-rit
Deelnemers aan de Vincent van Gogh-rit, equipes en aanspanningen, starten vanaf 10:00 uur in het centrum van Nuenen. De rit, ongeveer 25 km lang, voert door het dorp en haar nabije bosgebieden. De organisatie verwacht wederom ruim 180 inschrijvingen. De equipes en aanspanningen zullen tussen 13:00 en 16:30 finishen. De prijsuitreiking vindt plaats om 20:30 uur. Start, finish en prijsuitreiking vinden plaats voor Hotel Schafrath, aan het Park te Nuenen.

De vincent van Gogh-rit bestaat uit twee trajecten. In het eerste traject is een korte: Rabobank-stop", vernoemt naar de bank die al 13 jaar hoofdsponsor van de Vincent van gogh-rit is. Na het eerste traject arriveren de deelnemers bij de "Sherryshop" op landgoed Henkelman aan de Lieshoutseweg 45 in Gerwen, voor een rust van 45 minuten. Hier vinden de deelnemers (maar ook toeschouwers) een warm onthaal. Ze kunnen genieten van een hapje en een drankje en is er gelegenheid om van gedachten te wisselen, alvorens men aan het tweede traject begint.

Wie in de prijzen wil vallen dient de nodige concentratie en inzet mee te brengen en het vermogen doordachte foefjes te doorgronden. De Vincent van Gogh-rit biedt echter bovenal gezelligheid, niet alleen voor de amazones, de ruiters en de menners, maar ook voor de bezoekers.

Toeschouwers
Voor de toeschouwers wordt in het centrum van Nuenen voor de nodige afleiding gezorgd. Hondenschool Kipana verzorgt demonstraties en verschaft gratis adviezen. Diverse attracties (o.a. luchtkussen, draaimolen) voor de jeugdige toeschouwers, zijn gratis toegankelijk. Tevens mogen alle kinderen een rondje pony-rijden. Dit gebeurt onder de begeleiding. De pony's zijn welwillend ter beschikking gesteld door de manege "CAHAMA" uit Nuenen. Ook het pony-rijden is gratis.

Alle festiviteiten zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden.

©Hoefnet 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie