Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Web Strijd op NET 5

Datum nieuwsfeit: 01-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NET5

Persberichten

'Web Strijd', vanaf oktober op NET 5

In het nieuwe seizoen start NET 5 met de spectaculaire interactieve quizshow 'WEB Strijd'. In deze baanbrekende op werkdagen uitgezonden quizshow neemt één studiokandidaat het op tegen drie thuiskandidaten, die via een webcam live met de studio zijn verbonden. De studiokandidaat en de drie thuiskandidaten krijgen in totaal tien multiple choice vragen voorgelegd. De studiokandidaat begint met een bedrag van 10.000 gulden en kan uiteindelijk met 1,5 miljoen gulden naar huis gaan. Daarvoor moet hij wel eerst de drie thuiskandidaten uit het spel zien te elimineren. Want alleen dan kan de kandidaat in de studio doorgaan voor de bonusvraag waarmee maximaal 1,5 miljoen te verdienen valt.

De indrukwekkende, maar vooral ook intelligente quizshow 'WEB Strijd' gaat verder dan de huidige spelletjesprogramma's. Niet alleen de studiokandidaat en thuiskandidaten kunnen tijdens dit interactieve programma in de prijzen vallen. Duizenden internetspelers kunnen de tien vragen live meespelen. De top 5 van deze interactieve spelers speelt mee voor verschillende (geld)prijzen en maakt kans om thuiskandidaat te worden. Lukt het vervolgens om als thuiskandidaat de studiokandidaat te verslaan, dan heeft de speler kans om de week erna zelf kandidaat te worden in de studio en te spelen voor het enorme geldbedrag van 1,5 miljoen gulden.

'WEB Strijd' komt vanuit een imposante virtuele studio. De presentator en de studiokandidaat staan hoog in de lucht tegenover elkaar op de lange armen van twee hoogwerkers. Naast het aanwezige publiek worden ze omringd door reusachtige schermen waarop de drie thuiskandidaten en de top vijf van de internetspelers te zien zijn.

De studiokandidaat start met 10.000 gulden aan speelgeld. In het eerste gedeelte van de quizshow kan de kandidaat geen geld winnen, maar alleen maar verliezen. De drie thuiskandidaten starten ieder met nul gulden op hun teller. Zij kunnen juist weer geen geld verliezen, ze kunnen alleen maar winnen.

De presentator stelt in totaal tien multiplechoice vragen met vier antwoordmogelijkheden. De studiokandidaat antwoordt pas wanneer de drie thuiskandidaten hun keuze bepaald hebben door een bordje omgedraaid in beeld te houden. Hierdoor kan de studiokandidaat nog niet zien welk antwoord de thuiskandidaat gekozen heeft.

Als het antwoord van de studiokandidaat juist is, dan blijft zijn speelgeld intact. Is het antwoord onjuist, dan verliest de studiokandidaat 1000 gulden. Bij elke vraag moet de studiokandidaat ook minimaal één van de drie thuiskandidaten aanwijzen die vervolgens zijn antwoord moet tonen. Is het antwoord van de thuiskandidaat juist, dan verliest de studiokandidaat 1000 gulden die bijgeschreven wordt op de teller van de thuiskandidaat. Is het antwoord onjuist, dan verliest de studiokandidaat niets, maar krijgt de betreffende thuiskandidaat één kruis onder zijn naam te staan. Bij twee kruizen wordt de thuisspeler direct uit het spel geëlimineerd. Het geld op de teller mag hij houden. De studiokandidaat mag meerdere thuiskandidaten checken op hun antwoord.

Om kans te maken op de 1,5 miljoen gulden moet de kandidaat in de studio niet alleen de tien vragen goed beantwoorden maar ook alle thuisspelers elimineren zonder daarbij geld kwijt te raken. Het is voor de studiokandidaat dus belangrijk om de thuiskandidaten goed op hun capaciteiten in te schatten. Om als kandidaat 'WEB Strijd' te kunnen winnen is dus niet alleen feitelijke, maar ook mensenkennis een eerste vereiste.

Het spel eindigt voor de studiokandidaat als hij failliet is, voordat alle tien vragen gespeeld zijn. De studiokandidaat verliest ook als alle tien vragen gespeeld zijn en er minimaal nog één thuiskandidaat in het spel is. In beide gevallen winnen de thuiskandidaten het geld dat op hun teller staat en maken ze bovendien kans om studiokandidaat te worden.

Wanneer de studiokandidaat alledrie de thuiskandidaten verslagen heeft, speelt hij als winnaar door voor de bonusvraag. De winnende studiokandidaat krijgt door middel van het beantwoorden van deze vraag één kans om maximaal 1,5 miljoen gulden te winnen.

INTERNET
Informatie over het programma 'WEB Strijd' is vanaf de datum van uitzending ook te vinden op www.sbsnet.nl.

'Webstrijd' wordt gemaakt door John de Mol Produkties.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie