Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EMD symposium 2000: De volgende stap

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

EMD symposium 2000: De volgende stap

Huisartsen en specialisten staan voor belangrijke keuzes omtrent de nieuwe generatie informatiesystemen voor hun praktijk. De afgelopen jaren hebben zich gekenmerkt door een stormachtige ontwikkeling. Welke lessen hebben we geleerd en hoe gaan we de opgedane ervaring toepassen? In de eerste lijn is de computer als medium voor het bijhouden van het dossier gemeengoed geworden. In de ziekenhuizen hebben computers op veel afdelingen hun intrede gedaan. Op vele fronten wordt verwoed gediscussieerd over zeer diverse onderwerpen: virtuele integratie van zorginformatie, episode-gericht registreren, ketenzorg ondersteund door transmurale dossiers, de rol van de leveranciers, de rol van de beroepsorganisaties, communicatie, open systemen, etc.

Maar wat moet nu de volgende stap zijn? Op dit 2e lustrum symposium willen we op basis van ervaringen opgedaan in de afgelopen 10 jaar nadenken over de toekomst van het Elektronisch Medisch Dossier. Juist omdat er zoveel verschillende, en soms ook tegengestelde ontwikkelingen zijn, is het noodzakelijk om als gebruikers van die systemen na te denken over de volgende te nemen stap.

Als het thema van dit jaar u aanspreekt dan nodigen wij u graag uit om tijdens het EMD-2000 een voordracht te houden. De spreektijd bedraagt maximaal 20 minuten. Uw bereidheid tot het houden van een voordracht kunt u kenbaar maken door het inzenden van een samenvatting van maximaal 2000 woorden. Uw inzending moet voor vrijdag 21 april 2000 ontvangen zijn door het symposiumsecretariaat. Het adres vindt u onderaan dit bericht.

De Programmacommissie, onder voorzitterschap van prof. dr. J.A. Knottnerus (hoogleraar Huisartsgeneeskunde, Universiteit van Maastricht), zal de inzendingen beoordelen. Alle inzenders ontvangen omstreeks eind mei bericht of hun samenvatting als voordracht is geaccepteerd. Bij niet acceptatie als voordracht, kan de inzending in de vorm van een poster geaccepteerd worden. Sprekers zullen worden uitgenodigd voor 1 juli 2000 een full paper van hun lezing in te zenden. Alle voordrachten en posters zullen worden opgenomen in het symposiumverslag EMD'2000, dat in boekvorm aan de deelnemers zal worden uitgereikt.

Het EMD-2000 zal plaats vinden op vrijdag 6 oktober 2000 in Congrescentrum de Reehorst te Ede. Het symposium wordt georganiseerd door de LHV, het NHG, de KNMG, de Orde, en het Instituut Medische Informatica van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is bestemd voor iedereen die werkt of wil gaan werken met een EMD, in het bijzonder huisartsen, specialisten, artsen in opleiding en doktersassistenten. Het EMD symposium wordt jaarlijks bezocht door 4 à 500 personen.

De Programma- en Organisatiecommissie zien met belangstelling uit naar uw bijdrage aan een ongetwijfeld boeiend tiende EMD-symposium.

Meer informatie en aanmelding via de website EMD 2000

Stuur uw samenvatting aan:
Symposiumsecretariaat EMD 2000
Vakgroep Medische Informatica
Kamer Ee 2100
Erasmus Universiteit Rotterdam
Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

Tel 010 408 8151 / 010 408 7050
Fax: 010 408 9447
email: EMD 2000 secretariaat

© copyright Artsennet 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie