Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Manifestatie 'Sport en technologie' in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 30 augustus 2000, no. 56

6 tot en met 8 oktober in Eindhoven

Manifestatie 'Sport en technologie'

Technologische ontwikkelingen leveren voor vele takken van sport onmiskenbaar een bijdrage aan de verbetering van sportieve prestaties en aan het voorkomen van blessures. Onderzoekers en bedrijven in Eindhoven spelen hierin een belangrijke rol. Eindhoven profileert zich dan ook met recht als de stad die voorop gaat om technologie. In het sportjaar 2000, waarin Eindhoven speelstad was van het EK Voetbal, Eindhovense sporters meedoen aan de Olympische Spelen in Sydney en op 8 oktober de jaarlijkse marathon wordt gelopen, maakt de stad Eindhoven graag de relatie tussen sport en technologie zichtbaar tijdens een driedaagse manifestatie.

Congres

Over de relatie tussen technologie en sportprestaties vindt er op vrijdag 6 oktober in het Philips Stadion in Eindhoven een congres plaats, van 9.30 tot ca. 17.00 uur. Het congres is bestemd voor sporters op top- en amateurniveau, voor bedrijven die een technologische bijdrage leveren aan het verbeteren van sportprestaties, voor politici en beleidsmedewerkers die zich bezighouden met top- en breedtesport, en voor wetenschappers die de relatie tussen topprestaties en technologische toepassingen bestuderen.

Deelnemersveld congres

Tijdens het congres geven sporters, politici, bondscoaches, wetenschappers en bedrijven hun visie op de toepassing van technologische ontwikkelingen in de sport, het nut en de noodzaak ervan, de benodigde investeringen en samenwerkingsrelaties die hiervoor nodig zijn. Aan de orde komen onder meer interactieve trainingsprogrammas, medische technologie, productontwikkeling en technologiebeleid in relatie tot sport.
Het congres, compleet met (mentale) warming up en cooling down, wordt voorgezeten door dr. C.R. van den Hoogenband, arts en voorzitter van de stichting Topzwemmen Eindhoven.

Beurs

Congresbezoekers kunnen vrijdag 6 oktober tevens een bezoek brengen aan een beurs in het stadion met demonstraties en noviteiten op het gebied van sport en technologie.
Deze beurs is zaterdag 7 oktober gratis toegankelijk voor een breed publiek.

Licht- en muziekspektakel

Zaterdagavond 7 oktober vanaf 21.30 uur vindt er op het Lichtplein bij de Witte Dame een licht- en muziekspektakel plaats, waarin het thema sport en technologie letterlijk op spectaculaire wijze wordt belicht. Het spektakel is gratis toegankelijk.

Marathon
Zondag 8 oktober wordt in Eindhoven de marathon gelopen. Hierbij worden zon 7.500 deelnemers verwacht. Ook hier zullen staaltjes van technologisch vernuft te zien zijn.

Kosten van deelname en inschrijving
Deelname aan het congres kost 150 gulden. De overige evenementen zijn gratis te bezoeken.
Voor meer informatie en/of inschrijving: Posidium, postbus 43, 5670 AA Nuenen, o.v.v. Sport en technologie, telefoon: 040-2809530 Zie ook gemeentelijke website

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie