Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RAIL2000; treintjes kijken in Brabanthallen Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 06-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht Persbericht

RAIL2000; TREINTJES KIJKEN IN DEN BOSCH

In het weekend van 6 t/m 8 oktober 2000 vindt in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch de internationale modelspoor expositie RAIL2000 plaats. RAIL is voor liefhebbers en kenners van modelspoor hét evenement waar de mooiste spoorbanen en de nieuwste snufjes te vinden zijn. Daarnaast is RAIL een heerlijk dagje uit voor iedereen en vooral voor kinderen. Er zijn schitterende modelbanen te zien van verenigingen uit Nederland, Duitsland, Zwitserland, Engeland, België en Frankrijk. Iedere baan met een eigen stijl en eigen sfeer.

Miniatuurlandschappen tot in detail perfect
De verenigingen die deelnemen aan RAIL2000 staan erom bekend schitterende modelspoorbanen te maken. Tot in detail is aan alles gedacht, huisjes, stations, bomen, bergen, mensen, tot aan de koeien in de wei toe. Er zijn spoorbanen in diverse schalen van grootte te bewonderen. Natuurlijk is elke baan ook een technisch hoogstandje, treinen rijden er volgens een strakke dienstwisseling en altijd op tijd.

Het Atelier en workshops bieden praktische tips
Op de beursvloer is een speciale ruimte ingericht waar gerenommeerde spoorweg-modelbouwers informatie geven over hun manier van bouwen. Hier wordt de basis van het modelbouwen getoond en kan iedereen zien hoe een trein of een landschap gemaakt wordt. Bovendien zijn er diverse workshops waar de bezoekers aan mee kunnen doen om het "bouwen" te leren. Voor deze workshops dient men zich van te voren op te geven bij de organisatie van de Brabanthallen. Zie hiervoor ook WWW.RAIL.NL

MODELBOUW2000 in perfecte combinatie met RAIL
In een aparte ruimte vindt tijdens RAIL2000 het evenement MODELBOUW2000 plaats. Importeurs, groothandelaren en natuurlijk hobbyisten laten zien wat er op het gebied van modelbouw allemaal te krijgen en te maken is. Er is een race-circuit met radiografisch bestuurbare auto's van en er wordt gevlogen met vliegtuigen. Er is een groot zelfbouwplein voor kinderen, er kan meegedaan worden met slotracing en in een bassin varen schitterende modelbouw-boten rond. Verder is er plaats gemaakt voor plastic modelbouw en een presentatie van legervoertuigen, grondverzet en hijskranen.

Fabrikanten tonen trends
Europese fabrikanten komen naar RAIL2000 met de nieuwste trends en ontwikkelingen op (spoorweg)modelbouwgebied. Technische snufjes, nieuwe materialen en modellen laten de bezoekers alle mogelijkheden zien. Ook liefhebbers van historische modellen en collectors items komen op RAIL2000 aan hun trekken. Natuurlijk zijn alle topmerken aanwezig.

RAIL2000 is vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober geopend van 10.00 tot
18.00 uur. Op zondag 8 oktober is het evenement geopend van 10.00 tot 17.00 uur.De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt fl. 17,50. Kinderen tot en met 11 jaar betalen slechts fl. 8,00. CJP fl. 15,00

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie