Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus FOW: menselijkheid spirituele en culturele tradities

Datum nieuwsfeit: 07-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Opvattingen over menselijkheid in spirituele en culturele tradities Opvattingen bij het Hindoeïsme en het Boeddhisme (7 oktober 2000)

De westerse cultuur heeft de waarden van de oosterse psycho-spirituele stromingen zwaar onderschat. Wanneer we de hindoeïstische en boeddhistische filosofie als voorbeeld nemen, zien we dat hierin richtlijnen van menselijkheid gegeven worden, die de westerse aanvullen en verdiepen. Ook worden in deze filosofieën goede analyses gegeven van veel oorzaken van individueel lijden en van collectieve verblinding. Het klassieke boeddhisme b.v. leert dat al dergelijke oorzaken aan drie grondoorzaken toegeschreven kunnen worden, de zgn. 'drie vergiften': verslaving, (gulzigheid, hebzucht of gehechtheid), afkeer ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie