Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herfst op zijn best in Utrechtse Botanische Tuinen

Datum nieuwsfeit: 15-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Botanische Tuinen Universiteit Utrecht


Herfst op zijn best in de Utrechtse Botanische Tuinen
De herfst is een periode van grote veranderingen in de natuur. Planten bereiden zich voor op de naderende winterrust. Dat de herfst niet alleen koud en nat is maar ook heel spannend, kunnen bezoekers zelf ervaren tijdens de herfstactiviteiten van de Utrechtse Botanische Tuinen. Op Fort Hoofddijk is er op zondag 15 oktober een herfstwandeling, gevolgd door drie speciale middagen voor kinderen in de Herfstvakantie. In het Von Gimborn Arboretum sluiten we het 75-jarig jubileum af met een Herfstweekend (14/15 oktober) met o.a. rondleidingen en een 'creatief-met-herfst-programma' voor jong en oud.
Fort Hoofddijk: Kinder-herfstprogramma en herfstwandelingen De kindermiddagen zijn bedoeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar. We beginnen om 14.00 uur en de kinderen zijn rond 16.00 uur weer terug bij de entree. Deelname kost f. 5,- per kind, inclusief materiaal en entree. Iedere middag gaat over een ander onderwerp:

24 oktober: Paddestoelen

25 oktober: Klaar voor de winter

26 oktober: Herfst-doe-middag

Herfstwandelingen

De herfstwandelingen starten om 11.00 en 14.00 uur en tijdens de wandelingen vertellen de gidsen over de voorbereidingen die de planten treffen voor de komende winter.

Von Gimborn Arboretum: Herfst onder je bord
Het weekend van 14/15 oktober sluiten we het 75-jarig jubileum van het Von Gimborn Arboretum af met een Herfstweekend. Beide dagen zijn er om 11.00 en 14.00 uur rondleidingen die de bezoekers langs de prachtige herfstkleuren in het Arboretum leiden. Iedereen kan bovendien met een zakje in de hand zelf herfstmateriaal verzamelen, zoals gekleurde bladeren, vruchten en zaden en dat verwerken in placemats, mobiles of herfststukjes.
Wij zorgen, tegen geringe betaling, voor de rest van het benodigde materiaal.

Voor het Von Gimborn Arboretum (Vossensteinsesteeg 8, Doorn) is de toegangsprijs f. 3,-. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Voor Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) bedraagt de toegangsprijs f. 7,50, f. 5,- met een pas 65 of U-pas en f. 2,50 voor kinderen tot 12 jaar, MJK is geldig. Voor de herfstmiddagen geldt voor kinderen een gewijzigde toegangsprijs van f. 5,-.
Fort Hoofddijk is dit seizoen nog tot 1 december dagelijks van 10.00-16.00 uur geopend.
Het Von Gimborn Arboretum blijft het hele jaar geopend, op werkdagen van 8.30-16.00 uur en in het weekeinde en op feestdagen van 10.00-16.00 uur.
Voor meer informatie bel 030-2535455 of kijk op www.uu.nl/botgard

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie