Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Historisch Museum volgt een jaar lang feestend Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 15-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Historisch Museum Rotterdam

ROTTERDAM FEEST
Het Historisch Museum Rotterdam volgt een jaar lang feestend Rotterdam
Op 15 oktober 2000 opent het Historisch Museum Rotterdam de dubbeltentoonstelling Rotterdam feest, een tentoonstelling over feesten die in Rotterdam worden gevierd. Rotterdam feest wordt ondergebracht op twee locaties van het Historisch Museum Rotterdam: Het Schielandshuis en De Dubbelde Palmboom. De tentoonstelling loopt tot en met 2 september 2001.

feesten
Feestvieren is iets van alle tijden. We vergeten even het leven van alledag en gedragen ons dan soms iets anders dan normaal. We vieren Koninginnedag in oranje uitdossing, het Holi Pagua in groen en geel en swingen op straat tijdens het Zomercarnaval. Het Zomercarnaval is behalve een groot Rotterdams feest een ware ontmoetingsplaats geworden voor feestvierders van zelfs ver buiten Rotterdam.
een jaar rond
De tentoonstelling volgt de kalender. De verjaardag is het meest gevierde feest en blijft de hele tentoonstellingsperiode in beeld. Verder besteedt de expositie achtereenvolgens aandacht aan het voorbereiden en vieren van het kerstfeest, het suikerfeest, het Chinees Nieuwjaar, Koninginnedag, Holi Pagua, een Kaapverdiaans dansfeest, Keti Koti en het Zomercarnaval. Workshops en evenementen bieden de gelegenheid kennis te maken met deze feesten en hun culturele achtergrond.

mijlpaal
Het behalen van een mijlpaal is ook vaak reden voor een feest. Rotterdam feest gaat aan de hand van Rotterdamse jubileumgeschenken in grote stappen door de geschiedenis van Rotterdam, van '20 jaar Marathon' tot '40 jaar Euromast'. De Atlas Van Stolk blikt middels prenten terug op feesten in Rotterdam, maar ook daarbuiten, die in onze geschiedenis belangrijke historische momenten vormen.
jouw feest in het museum
Gedurende de tentoonstellingperiode biedt het Historisch Museum Rotterdam de unieke gelegenheid om een verjaardag of jubileum in het museum te vieren. Daarnaast worden arrangementen voor groepsbezoek en een educatief programma voor de basisschool aangeboden.
tentoonstelling : Rotterdam feest in Het Schielandshuis lokatie : Het Schielandshuis
tentoonstelling : Rotterdam feest in De Dubbelde Palmboom lokatie : De Dubbelde Palmboom
datum : 15 oktober 2000 t/m 2 september 2001

algemeen sfeerbeeld
foto Otto Snoek

Holi Pague feest foto Serge Ligtenberg

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie