Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel nieuws op informatiebeveiligingsbeurs Infosecurity.nl

Datum nieuwsfeit: 19-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Veel nieuws op Infosecurity.nl
Meer dan 80 bedrijven actief op Nederlandse informatiebeveiligingsbeurs
Amsterdam, 31 juli 2000 - Op 19 en 20 oktober 2000 organiseert Reed Exhibitions Netherlands voor de tweede keer de beurs Infosecurity.nl in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement richt zich volledig op de sterk groeiende markt voor informatiebeveiliging en beoogt een helder beeld te geven van de trends en ontwikkelingen in beveiliging van informatie, netwerken en communicatie.

Meer dan 80 bedrijven presenteren gedurende twee dagen hun nieuwste producten. Hieronder volgt een overzicht van een aantal bedrijven dat tijdens de beurs Infosecurity.nl met een eigen stand aanwezig zal zijn.

Biodata is wereldwijd leverancier van cryptografische, netwerk- en communicatie-apparatuur. Het bedrijf levert onder andere Internet-firewalls ('BIGfire+'), firewall-software voor stand-alone PC's ('SPHINX') en data-encryptie-producten ('Babylon') voor publieke telecommunicatienetwerken. Biodata zal haar producten BabylonMETA ATM encryptor, BabylonMETA VC8/VC30 Video Conferencing encryptors en SPHINX op de beurs tentoonstellen.

Concord-Eracom is onderdeel van een internationale groep van bedrijven met als kernactiviteit ontwikkeling en verkoop van cryptografische hard- en software. De Eracom-groep biedt een breed scala aan producten voor beveiliging van PC's, PC-netwerken en van berichten en transacties op het gebied van EB, EFT, EDI en e-commerce. Presentatie van de nieuwe gecertificeerde PKI hardware-lijn voor e-commerce en CA-toepassingen, vormt een van de hoofdpunten voor deze beurs.

Continuity Planning Associates BV (CPA) heeft ruime ervaring op het gebied van bedrijfscontinuiteitsplanning, risico- en A&K analyses, fysieke- en informatiebeveiliging. Het bedrijf is opdrachtgevers behulpzaam met het in kaart brengen van risico's, het adviseren over preventieve maatregelen en het realiseren van bedrijfscontinuiteitsplannen. CPA levert software die de bovengenoemde activiteiten ondersteunt.

In DigiNotar heeft een unieke samenwerking tussen het notariaat en specialisten in de informatietechnologie gestalte gekregen. Informatietechnologen brengen daarbij kennis in over moderne technieken op het gebied van beveiliging en notarissen hun juridische kennis. Samen bieden zij expertise en vertrouwen. De notaris treedt hierbij op als 'Trusted Third Party' (TTP). Diensten die onder andere worden aangeboden zijn digitale certificaten.

Dimension Data Nederland is onderdeel van Dimension Data Holding met bijna
9.000 medewerkers in 36 landen. In Nederland opereert het bedrijf vanuit vestigingen in Barneveld en Rotterdam met ruim vijftig netwerkspecialisten. De organisatie kenmerkt zich door snelheid, korte lijnen, flexibiliteit en een professionele bedrijfsvoering. Naast een eigen service organisatie met 7 x 24 uur ondersteuning, een helpdesk op expertniveau en eigen tagingfaciliteiten zijn de volgende specialisatiegebieden ingevuld: netwerkmigraties, security-oplossingen, netwerkmanagement, SNA/IP-koppelingen en netwerktrainingen.

Ernst & Young EDP Audit is een gespecialiseerde adviesgroep van Ernst & Young, die haar kennis en deskundigheid inzet voor het verbeteren van de efficiency, effectiviteit en betrouwbaarheid van informatiesystemen. De eRisk Solutions helpen bij het optimaliseren en beheersen van ICT, zodat organisaties nieuwe en grotere kansen krijgen om hun marktpositie te versterken.

Le Reseau Netwerksystemen BV is een onafhankelijk bedrijf dat op organisatorisch en technisch gebied onderzoeken houdt naar informatiebeveiliging. Het bedrijf is gespecialiseerd in onder andere het uitvoeren van penetratietesten en alerting services (het rondsturen van informatie rondom nieuwe beveiligingsproblemen). De combinatie van de penetratietesten en alerting services zal op de beurs als totaalpakket worden geintroduceerd.

NOREA is de beroepsorganisatie van gekwalificeerde IT-auditors (RE’s) in Nederland. RE's beoordelen en adviseren over IT-toepassingen met betrekking tot effectiviteit, efficientie, beschikbaarheid, onderhoudbaarheid, beveiliging, continuiteit en beheersbaarheid. NOREA ondersteunt RE's door kwaliteitsbevordering, beroepsontwikkeling, opleidingen, belangenbehartiging, ondersteuning bij beroepsvraagstukken, congressen en workshops, publicaties op het terrein van IT-auditing.

Norman/Shark kent als mission statement gegevensbeveiliging. Norman/Shark is onderdeel van het Noorse bedrijf Norman. Norman is eigenaar van de bekende ThunderByte AntiVirus Utilities en maker van Norman Virus Control (NVC), Norman Access Control (NAC) en Norman Security Server (NSS) en biedt een unieke Data Recovery Service.

Rittal is een toonaangevende leverancier op gebied van netwerkbehuizingen, serverracks en andere toebehoren voor data- en telecommunicatietoepassingen. Daarnaast houdt Rittal zich ook bezig met het complete systeem van bewaking, regeling en signalering van de beveiligingsrelevante gegevens van deze behuizingen. Daarvoor is een bewakingsmodule ontwikkeld die de belangrijkste parameters als temperatuur, rookontwikkeling, aansturing van klimatiseringscomponenten en toegangscontrole voor zijn rekening neemt.

ThunderStore is een Nederlands innovatiecentrum, gespecialiseerd in het ontwikkelen van beveiligingssoftware, content filtering-oplossingen en management tools. De ThunderStore-productlijn bestaat uit instrumenten voor client-server omgevingen om bedrijfskritieke data en content centraal te beheren. Daarnaast biedt zij een aantal encryptie tools aan voor het beschermen van e-mail verkeer en hard disks, desktop management tools en anti virus oplossingen (AntiViral Toolkit Pro).

Informatie over Infosecurity.nl - zoals het seminarprogramma en de registratie - kunt u vinden op de Website van Infosecurity.nl: www.infosecurity.nl.

Over Reed Exhibitions Netherlands
Reed Exhibitions Netherlands is onderdeel van Reed Exhibition Companies: wereldwijd marktleider in de organisatie van beurzen en tentoonstellingen. In Nederland organiseert Reed Exhibitions onder andere de beurzen Geldzaken, Nursing Powder & Bulk, Solids en Infosecurity.nl. Meer informatie over Reed Exhibitions Netherlands is te vinden op www.reedexpo.nl
Voor meer informatie:
Reed Exhibition Companies
Editha Derksen
telefoon 020 515 92 72
e-mail: (ederksen@reedexpo.nl)

Lammers van Toorenburg PR
Ward van Beek / Jacob-Jan Esmeijer
telefoon 030 656 50 70
e-mail: (ward@lvtpr.nl) / jacob-(jan@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie