Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling foto's paul Huf bij Sotheby's

Datum nieuwsfeit: 20-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SOTHEBY'S
Press Release

"Ladies and Landscapes", foto's van Paul Huf
Tentoonstelling bij Sotheby's Amsterdam, van vrijdag 20 t/m dinsdag 24 oktober

Dat de belangstelling voor fotografie als kunstuiting groeiend is, mag blijken uit de talloze tentoonstellingen die de afgelopen jaren in diverse musea plaats hebben gevonden en uit de diverse activiteiten van galeriehouders. Ook de eerste fotografieveiling bij Sotheby's Amsterdam op 7 juni j.l. was een groot succes en zal op 6 december een vervolg vinden.

Schilderijen, tekeningen en prenten verrijken en veraangenamen sinds jaar en dag de leefomgeving. Om fotografie als gelijkwaardige kunstuiting te beschouwen is voor velen nog nieuw. Technologische ontwikkelingen hebben aan de fotografie extra dimensies toegevoegd en de ontwikkelingen in deze sector van kunst volgen elkaar in hoog tempo.

In de zalen van Sotheby´s Amsterdam wordt van 20 tot en met 24 oktober 2000 een tentoonstelling ingericht van het werk van de nestor van de Nederlandse fotografie Paul Huf. Onder de titel "Ladies and Landscapes" presenteert Paul Huf zijn visie op de schoonheid van de natuur.

Paul Huf werd in 1924 in Amsterdam geboren. Sinds 1942 opereert Paul Huf als freelance fotograaf. Naast lessen bij Jan Vorstelman en Stephan Nijhoff (leerling van Man Ray). Zijn werk is onder andere in de collecties van het Stedelijk Museum en het Gemeentearchief te Amsterdam, het Museum of Modern Art te New York in het Prentenkabinet der Rijksuniversiteit Leiden en andere musea in binnen- en buitenland. Paul Huf heeft in de loop der jaren talloze prominente en wereldberoemde personen gefotografeerd en in Nederland is Paul Huf ook bekend door zijn portretten van leden van het Koninklijk Huis.

Paul Huf zal tijdens de tentoonstelling van zijn werken aanwezig zijn

Sotheby´s Amsterdam, de Boelelaan 30, 1083 HJ Amsterdam De tentoonstelling is geopend dagelijks van 10.00 uur tot 16.00 uur Gratis entrée

Beeldmateriaal is beschikbaar en kan per post of email toegestuurd worden Met vriendelijke groet,

Diana Ridderikhoff
Sotheby's Press Office
De Boelelaan 30
1083 HJ Amsterdam
Tel. 31 20 550 2205
Fax 31 20 550 2310
(diana.ridderikhoff@sothebys.com)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie