Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Publieksproeverij 12e proefschrift wijnoncours

Datum nieuwsfeit: 22-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Proef de lekkerste wijnen die in België en Nederland verkrijgbaar zijn!!

Zondag 22 oktober 2000, Olofskapel, Golden Tulip Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59, Amsterdam én
Hotelschool Ter Groene Poorte, Spoorstraat 14, Brugge (St.-Michiels):

de Grote Publieksproeverij van het fameuze 12e Proefschrift Wijnconcours 2000, de meest betrouwbare graadmeter van het aanbod van betaalbare kwaliteitswijnen in de Benelux. Met meer dan 100 finalewijnen en de bekendmaking van de Wijnen van het Jaar.

Het voornaamste doel van het Proefschrift Wijnconcours is het in kaart te brengen van hetgeen er momenteel in België en Nederland aan betaalbare kwaliteitswijnen te koop is. Evenals in 1999 zijn er voor witte en rode wijnen vier prijscategorieën en een algemene categorie voor rosé- en mousserende wijnen. Elke categorie levert een Wijn van het Jaar op; uit de 10 categoriewinnaars worden uiteindelijk 2 Wijnen van het Jaar 2000 gekozen.

Zelf proeven
Proefschrift biedt u de mogelijkheid al deze 100 wijnen (minder mag natuurlijk ook!) zelf, met uw partner of met vrienden komen proeven. Om te vergelijken, om te beoordelen, of om nieuwe wijnen te ontdekken die aan uw smaakvoorkeuren voldoen. Vanaf 10.00 uur kunt u terecht in de Olofskapel in Amsterdam of in Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Behalve een glas ontvangt u bij de ingang een lijst met alle gepresenteerde wijnen. Hierop staat per wijn het type, de verkoopprijs, de regio van herkomst en de importeur vermeldt. De wijnen staan overzichtelijk opgesteld op tafels en de aanwezige importeurs zijn graag bereid om u er iets meer over te vertellen. Rond 17.00 uur worden de Wijnen van het Jaar bekend gemaakt en zal de juryvoorzitter in het kort aangeven welke trends en verschuivingen deze editie van het Proefschrift Wijnconcours te zien geeft in vergelijking met vorig jaar. Hierna heeft u nog gelegenheid de winnende wijnen te (her)proeven. Kortom: houdt u van een goed glas wijn, dan is het Proefschrift Wijnconcours een evenement dat u niet wilt missen!

Kaarten voor het Proefschrift Wijnconcours zijn nu te bestellen. In de voorverkoop die loopt tot 15 oktober kosten ze f 25,= /Bfr 500 per stuk. (Aan de kassa f 35,=/Bfr 700)

Aansluitend in Amsterdam: groots slotdiner 2e Grand Concours Laurent-Perrier! 19.00 uur, restaurant Vermeer

Voor meer informatie: fax 020 624 50 28, (winestone@wxs.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie