Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stedenreis Leiden-Torun

Datum nieuwsfeit: 23-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Een schitterende herfstreis naar Torun? Niet laten, maar doen!

De stedenband tussen Leiden en Torun (Polen) bestaat al 12 jaar. In deze periode zijn vele uitwisselingscontacten gerealiseerd: scholieren, leerkrachten, journalisten, beeldende kunstenaars, muzikanten, hardlopers, ambtenaren, koren, gymnastiekclubs, brandweerlieden, studenten etc. uit Leiden en Torun hebben elkaar leren kennen.

In de herfstvakantie van 1999 hebben diverse Leidse groepen (in totaal 90 personen) een bezoek gebracht aan een Torunse partnerorganisatie. De ontvangende partijen in Polen komen nu in mei voor een tegenbezoek naar Leiden. De leden van o.a. het Leiderdorps Jongerenkoor en de gymnastiekvereniging Jahn zullen nu als gastvrouw en gastheer optreden.

Bezoek in herfstvakantie
Ook dit jaar nodigt de Stedenband Leiden-Torun Leidse groepen (sport, cultuur, maatschappelijke organisaties, scholen etc.) uit om in de herfstvakantie (23 - 28 oktober 2000) voor een vijftal dagen mee te gaan naar onze gastvrije, historische en monumentale partnerstad. Ook individuele personen met een speciale belangstelling kunnen zich aanmelden. Het leggen van uitwisselingscontacten, en het ondernemen van gemeenschappelijke activiteiten zullen centraal staan. Om het bezoek goed voor te kunnen bereiden is het van belang dat u uw belangstelling vóór 15 april 2000 kenbaar maakt aan het secretariaat van de Stedenband. Dit stelt ons in staat om tijdig een uitwisselingspartner in Torun te zoeken.

In september zal voor de deelnemers aan deze reis een informatieavond worden georganiseerd. De deelnamekosten zullen beperkt zijn, omdat de gemeente Leiden een bijdrage levert in de vervoerskosten.

Aanmelding
Schriftelijk vóór 15 april 2000 met opgave aantal deelnemers.

Richten aan:
Stadhuis Leiden
t.a.v. Carel van Ingen
Postbus 9100
2300 PC LEIDEN.

Inlichtingen
Carel van Ingen tel. 071-5167029 (kantooruren)
Dirk Jan Binnendijk tel. 071-5416564 ('s avonds)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie