Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studenten TUE bespelen slagwerkinstallatie via internet

Datum nieuwsfeit: 24-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium GeneraleWeb slaat terug

Interactieve slagwerkinstallatie

Van 24 tot en met 29 oktober is het Auditorium gevuld met studenten achter hun laptops. Vooralsnog niets vreemds aan de hand. Het bijzondere zit hem in hetgene wat ze met hun laptops kunnen doen. De hal van het Auditorium is namelijk niet alleen maar gevuld met studenten; er staat ook een gigantische slagwerkinstallatie die bestuurd wordt via internet. Gebruikers vanuit de hele wereld kunnen inloggen en opdrachten versturen naar een server die, op grond van een compositieprogramma, het slagwerk bespeelt. Zo wordt de slagwerkinstallatie een interactief bestuurbare automaat. De installatie, ontworpen door Godfried-Willem Raes, is een monumentaal geheel van bijzondere slagwerkinstrumenten. De bespeler (dat ben jij!) kan het Auditorium op zijn grondvesten laten trillen, of alleen sidderende geluiden van windmachines laten horen met op de achtergrond zacht geroffel van de woodpeckers. Bepaal zelf wat er gebeurt en log in.


Web slaat terug
4-29 oktober Hal Auditorium
Opening dinsdag 24 oktober 17.00 uur


Web Slaat Terug is een productie van Studium Generale en Tromp i.s.m. Godfried-Willem Raes Dit is een project in het kader van de Tromp Biennale.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie