Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herrie in Heinkenszand

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Herrie in Heinkenszand

De verhuizing van de bibliotheek In Heinkenszand is achter de rug, de overlast nog niet! Veel mensen moeten eraan wennen om via de Kraaiendijk de bibliotheek te bereiken. Vooral 's-avonds is het donker, maar dit wordt zo snel mogelijk verholpen. De bibliotheek op de oude plaats is één groot, gapend gat. Het bouwstof vliegt om ons heen door de sloop van een gat in een betonnen muur. Hiervoor moesten we laatst hals over kop sluiten, waarvoor onze oprechte excuses. Door ruimtegebrek hebben we de buitenlandse romans tijdelijk op zolder moeten zetten. We hopen dat alle scholieren hun verplichte literatuur in andere bibliotheken zoals Goes en Middelburg vinden. Ook hiervoor onze verontschuldigingen.

Thuisbezorgdienst via webcatalogus
Maar er is ook goed nieuws! Vanaf 1 oktober starten de Zeeuwse Bibliotheken met een thuisbezorgdienst vanuit de Zeeuwse Bibliotheek (ZB) in Middelburg. Via het internet (www.zebi.nl) kunt u in de catalogus van alle bibliotheken in Zeeland terecht. Als een boek, cd, cd-rom of video in de ZB aanwezig is, kunt u het via de WEB-catalogus, per telefoon of per fax aanvragen. Het materiaal wordt binnen 24 uur in behandeling genomen en per post aan u verstuurd. U kunt het geleende zelf terugbrengen of in de bibliotheken van Heinkenszand of 's-Gravenpolder afgeven. De kosten per bestelling zijn: 1e aanvraag f?5,00 + leengeld, 2e en volgende aanvragen f?2,50 + leengeld. De uitleentermijn blijft hetzelfde, 3 weken voor boeken en 1 week voor cd's, video's enz. De gemaakte kosten staan op uw lezerspas en dient u bij terugbezorgen te voldoen.

Boek in Borsele
In de regiobibliotheken van Borsele kunt u voorlopig nog geen directe aanvragen in de WEB catalogus plaatsen. Wel kunt u via de WEB-catalogus zien of een bepaald boek in Borsele aanwezig is, zodat u het zelf kunt halen. Als u ons belt, zetten we het voor f 2,00 voor u klaar.

Voordeliger telefonisch verlengen
Het telefonisch verlengen verandert. Werd voorheen een bedrag per boek gevraagd, vanaf 1 oktober wordt f 2,00 per lenerspas berekend. Heeft u meerdere materialen te verlengen, dan bent u voortaan voordeliger uit. Deze maatregel is onlangs ook in de bibliotheek in Goes ingevoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie