Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontdekking van Romeinse begraafplaats in Monastir

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSINFORMATIE

Ontdekking van Romeinse begraafplaats in Monastir

Amsterdam, oktober 2000
In de Tunesische stad Monastir, gelegen aan de Dkhila kust in de Lamta-regio, is men bij opgravingen door het Nationaal Oudheidkundig Instituut gestuit op overblijfselen van een Romeinse begraafplaats uit de 4e eeuw.
De begraafplaats bestaat uit twee boven- en onderlagen. De onderste lagen bestaan uit kamers en tomben die zijn uitgehakt in de rotslagen. Deze vijf meter diepe begraafplaats bestaat uit mozaïeken met afbeeldingen van christelijke begrafenisrituelen. De bovenste lagen die met trappen te bereiken waren, hebben waarschijnlijk dienst gedaan als altaar of kelder.

Opgraving is bron van informatie
De ontdekking werd gedaan op een bouwplaats en is onderdeel van een grote begraafplaats van de oud Romeinse stad Lepti Minus. De bovenste laag van de begraafplaats is al in 1990 bloot gelegd, tijdens eerste verkenningen. De recente vondst van de onderste twee lagen is van grote waarde voor de onderzoekers.
De opgraving kan veel informatie verschaffen betreffende de oude Romeinse stad, de stadspoorten en de culturele en religieuze invloed van de Romeinen op het sociale leven in die tijd.

Voor informatie over oudheidkundige plaatsen, interessante opgravingen en oude ruïnes kan contact worden opgenomen met het Tunesisch Nationaal Verkeersbureau, tel.020-6224971

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie