Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.35 uur
Aanrijding trein met fiets

HOUTEN Op woensdag 11 oktober, omstreeks 05.50 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een fiets.

Een 17-jarige fietser uit Houten reed over de Vlierweg in de richting van de Standerdmolen. De spoorwegbomen op de spoorwegovergang op de Vlierweg waren gesloten i.v.m. een naderende trein. De jongen negeerde de gesloten spoorwegbomen en reed de spoorwegovergang op. Op dat moment naderde daar een trein met vrachtlocomotieven met een snelheid van ongeveer 30 km/h.

De fietser werd door de trein gegrepen en kwam naast de rails terecht. De fiets werd ongeveer 60 meter met de trein meegesleurd. De jongen is per ambulance met een hoofdwond naar het UMC vervoerd en aldaar opgenomen.

Illegale meteropnemer

HOUTEN Op maandag 9 oktober, omstreeks 15.30 uur, werd er bij een 27-jarige bewoonster van het Centraalspoor aangebeld door een man die zei namens de REMU te komen en de meter op te komen nemen.

De vrouw vertrouwde het niet en vroeg de man naar zijn legitimatie. De man kon uitsluitend zijn agenda tonen en geen legitimatiebewijs van de REMU. Ondanks dat liet de vrouw de man toch binnen, maar hield hem wel nauwkeurig in de gaten.

Nadat de man was vertrokken, nam de bewoonster contact op met de REMU. Die meldde de bewoonster dat het geen medewerker van de REMU was geweest.

Indien er een meteropnemer aan de deur komt, adviseert de politie een ieder om een legitimatie van de meteropnemer te vragen. Vertrouwt men het toch niet, laat de meteropnemer dan buiten de woning wachten en neem contact op met werkgever van de betreffende meteropnemer.

Zonder reden van fiets getrapt

IJSSELSTEIN Op dinsdag 10 oktober, omstreeks 14.00 uur, is een 15-jarig meisje uit Nieuwegein van haar fiets getrapt en ten val gekomen.

Zij fietste over de Noord IJsseldijk en hoorde een bromfiets van achteren naderen. Zij hoorde dat de bromfiets snelheid minderde en ze dacht dat het mogelijk een bekende van haar was. Plotseling voelde ze dat haar fiets een harde trap of duw kreeg. Het meisje kwam met haar fiets ten val. Hierbij liep zij een aantal kneuzingen op en haar broek en regenbroek waren kapot.

Toen het meisje weer was opgekrabbeld, was de bromfiets reeds om de bocht verdwenen. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietser aangereden, passagiere gewond

HOUTEN Op dinsdag 10 oktober, omstreeks 14.40 uur, is op de Randhoeve een passagiere van een bromfietr bij een aanrijding gewond geraakt.

Een 34-jarige bestuurder uit Meerkerk reed met zijn taxibestelauto over de Randhoeve, komende uit de richting van de Rondweg en gaande in de richting van de Leenhoeve. Op de kruising met een oversteekplaats van fietsen op de Randhoeve verleende de bestuurder geen voorrang aan een bromfietser. Op deze bromfiets zat als bestuurder een 17-jarige jongen uit Houten en bij hem achterop zat een meisje (leeftijd onbekend) uit Houten. Het gevolg was een aanrijding tussen de taxi en de bromfiets.

Door deze aanrijding raakte de passagiere van de bromfiets gewond. Zij is per ambulance naar het UMC vervoerd en daar opgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie