Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Salyp pioniert in winstgevende kringloop oplossingen

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SALYP

Salyp pioniert in winstgevende kringloop oplossingen

SALYP PIONIERT IN WINSTGEVENDE KRINGLOOP OPLOSSINGEN VOOR, S' WERELDS

PLASTIC AFVAL CRISIS

Ieper, Belgium (ots) - Salyp End-of-Life Values (ELV) Center in Ieper, België, is voorloper op het gebied van het aandragen van oplossingen voor de kringloop industrie betreffende de crisis van consumenten afval, door middel van innovatieve technologieën en systemen welke plastic materialen, die gebruikt worden in de automobiel- en elektronica industrie en in huishoudelijke apparaten, een nieuw leven geven.

Van de ongeveer 100 miljoen ton plastics die jaarlijks geproduceerd wordt, wordt slechts 4 procent hergebruikt, doordat de kosten hoog zijn, de volumes laag en de slechte kwaliteit geassocieerd wordt met de traditionele aanpak in de kringloop industrie. Men stelt dat 10 tot 15 procent van de totale wereld plastic productie hergebruikt wordt om petroleum als energiebron te vervangen. Dit betekent dat ongeveer 80 procent van het geproduceerde plastic weggegooid wordt hetzij door middel van verbranding of op vuilnisbelten, terwijl de plastic productie met 5 procent per jaar toeneemt.

Met het oog gericht op de 20 tot 30 miljoen ton plastic, welke gebruikt wordt in consumentengoederen zoals auto's, computers en apparaten, kondigt Salyp ELV Center aan dat politieke druk, wetgeving en de algemene publieke opinie de kringloop industrie dwingt om hun huidige prestaties betreffende de kringloop van plastic, wat slechts 4 procent van de wereldproductie van plastic omvat, duidelijk te verbeteren. Salyp, een besloten vennootschap, gesteund door risicodragend kapitaal, bezit enkele vergunningen voor nieuwe kringloop technologieën, welke goedgekeurde oplossingen aandragen voor een ruime reeks toepassingen zoals automobielversnippering, autobumpers, computers, apparaten, elektronica en matrassen.

'Salyp ELV Center doet zaken in het aanbieden van technologieën, systemen en diensten, welke waardevolle materiaal ontrekt aan de afvalstromen,' aldus Omer Saelens, oprichter van Salyp: 'We noemen ons nieuwe wereldwijde concept het 'herwaarderen' van puur afval. Wij helpen onze klanten bij het transformeren van hun afval in geld' zegt hij.

Salyp heeft een exclusieve vergunningovereenkomst met Argonne National Laboratory, een van de grootste onderzoekscentra van de Department of Energy in de Verenigde Staten, welke zich bezighoudt met snipperafval en het schoonmaken van schuim. Getooid met de 'R&D 100 Award,' van de Argonne National Laboratory, wordt de technologie van Salyp in de Verenigde Staten erkend als een van de top 100 nieuwe technologieën, ontwikkeld in 2000, een zogenaamde Oscar van de uitvindingen.

Salyp heeft ook een technologie overeenkomst met Ökutec GmbH in Duitsland, een voorloper in plastic kringloop, processen en machines. Jacobs Engineering uit de Verenigde Staten heeft een strategische partnership met Salyp, om wereldwijd turn-key design & build oplossingen aan te dragen. Siemens AG uit Duitsland is de partner van Salyp voor automatisering en machines. Salyp en de Universiteit van Brighton uit Engeland hebben een onderzoek- en
samenwerkingsovereenkomst, om marktgeoriënteerde toepassingen aan te bieden op het gebied van plastic en schuim waardes, van snipperresidu van automobielen en gemengd plastic schroot.

'Fabrikanten vergelijken de prijs, beschikbare volumes en kwaliteit van nieuwe plastic met kringloop plastic,' aldus Ivan Vanherpe, oprichter en directeur van Salyp. 'Tot op de dag van vandaag is kringloop plastic onrendabel geweest. Nu is er een alternatief. Salyp combineert winstgevendheid, ecologie en nieuwe technologieën om kracht te geven aan het herverwerken met winst.' Door kringlopers en hergebruikers samen te brengen op een winstgevende wijze, biedt Salyp een totale oplossing om meerdere afvalstromen te verwerken in verkoopbare materiaal van hoge kwaliteit. Door op deze wijze te werken, wordt afval herwaardeerd en wordt het voor de klanten mogelijk om winst te maken in plaats van afvalverwerkingkosten te moeten betalen.

Los hiervan is Salyp een oprichter van de End-of-Life Foundation International (EFI), een onafhankelijke eenheid zonder winstoogmerk, in Brussel. EFI is gericht op het bekendmaken van 'econogy,' een nieuwe werkveld waar winstgevendheid en ecologie gecombineerd wordt om organisaties met hun verplichtingen om hergebruik en groene initiatieven te helpen. EFI's voorzitter is Wilfried Martens, de vroegere minister-president van België.

JACOBS ENGINEERING

Jacobs Engineering Group Inc. is een van 's werelds grootste leveranciers van professionele technische diensten. Met jaarlijkse inkomsten van meer dan $ 3 miljard, biedt de firma een alles omvattend support aan industriële, commerciële, en overheidscliënten in uiteenlopende markten. Onder deze diensten wordt begrepen wetenschappelijk en specialistisch consulting alsmede alle aspecten van project implementatie en werking & onderhoud.

Jacobs heeft alles omvattende bedrijven in Noord- en Zuid- Europa (België, Nederland, Duitsland, Engeland, Ierland, Frankrijk, Spanje, Italië), Amerika, India, Singapore, het Midden Oosten en Zuidwest Azië.

SIEMENS AG, innovatie in milieu.

Nu, bij het begin van de 21e eeuw, is Siemens bewust van de verantwoordelijkheden als een belangrijke internationaal bedrijf, om niet alleen het milieu te beschermen en te behouden, maar ook om die innovatieve ideeën en technologieën te beschermen en aan te moedigen, die bijdragen aan het milieu van onze wereld van morgen.

A&D, de Automation and Drives divisie van Siemens, zal de SALYP herwaardering van afvalproducten project ondersteunen met de product en project know-how alsmede met de toewijding om de visie om het milieu te promoten en de natuurlijke grondstoffen te preserveren.

Siemens Brussels ondersteunt het gehele project,coördinateert als een partner van SALYP voor alle onderwerpen welke productgerelateerd zijn aan A&D.

ots Originele tekst: Salyp ELV Center Op het Internet terug te vinden: recherche.newsaktuell.de

Voor verdere informatie en vragen:
Salyp ELV Center, België, telefoon +32 (0)57 22 80 44, fax +32 (0)57 22 80
49, e-mail: (info@salyp.com)
Per-informatie:
Kate Thomas & Kleyn, Matthias Schelstraete, telefoon +32 (0)2 569 36 44,
fax +32 (0)2 569 74 80, e-mail:
(matthias.schelstraete@katethomaskleyn.be)

11 okt 00 10:40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie