Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chrysler Viper Team Oreca opnieuw kampioen ALMS

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Chrysler Nederland

11 oktober 2000

Chrysler Viper Team Oreca opnieuw kampioen ALMS Met nog drie races te gaan in de American Le Mans Series (ALMS) heeft het officiële fabrieksteam van DaimlerChrysler, Chrysler Viper Team Oreca, voortijdig het merkenkampioenschap naar zich toe weten te trekken. Hoewel de ALMS officials nog geen officiële bevestiging hebben afgegeven, kan de voorsprong van 55 punten niet meer door de competitie worden ingelopen.

Het Chrysler Viper Team Oreca heeft tot nu toe zeven van de negen races in dit kampioenschap weten te winnen en met 232 punten ligt Chrysler in de strijd bij de merken royaal voor op nummer twee Porsche.
In het rijderskampioenschap gaat Oreca-coureur Olivier Beretta met 229 punten aan de leiding, direct gevolgd voor teamgenoot Karl Wendlinger, die twee punten achter hem ligt. De derde en vierde plaats zijn voor Tommy Archer en David Donohue, die eveneens voor het Oreca team uitkomen.

Pierre Dieudonné, sporting director van Oreca: We zijn blij dat we het kampioenschap voor DaimlerChrysler hebben veiliggesteld, dat was ons doel van dit seizoen. Toch zullen we er in de drie resterende races alles aan doen om de concurrentie te verslaan. De Chevrolets Corvette zijn ons zeer dicht genaderd. De race van Road Atlanta hebben ze weliswaar gewonnen, toch gaat het iets te ver om te zeggen dat ze ons hebben verslagen, omdat we daar erg veel pech hebben gehad. De volgende race in de American Le Mans Series wordt op 15 oktober op het circuit van Laguna Seca verreden. Daarna volgt op 29 oktober nog een race in Las Vegas en de finale op 31 december is een race over 1000 km in Adelaide, Australië.

Wereldwijd succes
Ook buiten de ALMS is de Chrysler Viper GTS R/T buitengewoon succesvol.
Begin dit jaar wist Oreca met de Viper de 24 Uren van Daytona te winnen, direct gevolgd door de derde zege op rij in de GTS-klasse van de beroemde 24 Uren van Le Mans.

In Europa is de Chrysler Viper in België, Duitsland, Frankrijk en Zweden bovenaan in de klassementen te vinden.
Onze landgenoten David Hart, Toine Hezemans en zoon Mike Hezemans staan met het Carsport Holland team op een verdienstelijke derde plaats in het FIA GT kampioenschap.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie