Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 11-10-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 11 oktober 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Leek: Inbraak schoenenzaak
Maandagnacht werd bij een inbraak in een schoenenzaak aan De Dam in Leek zijn tientallen sportschoenen buitgemaakt. Men is binnengekomen door de achterdeur te forceren. De schade loopt in de duizenden guldens. De politie stelt een nader onderzoek in.

Grijpskerk: inbrekers aangehouden
Twee Leeuwarders (37 en 38) zijn gistermorgen aangehouden, nadat ze bij een woning aan de Sportlaan hadden geprobeerd in te breken. De mannen werden op de Molenstraat in Grijpskerk door de politie aangetroffen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Oldekerk: gewonde bij botsing
Een 31-jarige inwoner van Oldekerk is maandagavond gewond geraakt toen hij op de Eekebuursterweg in zijn woonplaats met zijn personenauto frontaal op een geparkeerd staande vrachtauto botste. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtauto waarvan de stadsverlichting in werking was, is door de automobilist vermoedelijk te laat opgemerkt. Zijn auto raakte totaal vernield.

Lutjegast: bromfietser onderuit
Een 15-jarige bromfietser is gistermiddag op de Abel Tasmanweg in zijn woonplaats Lutjegast door onbekende oorzaak onderuit gegaan en daarbij ongelukkig ten val gekomen. Getuigen troffen de jongeman bewusteloos bij zijn bromfiets aan. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Winschoten: inval drugspand
Bij een inval in een drugspand aan de Marktstraat in Winschoten is gistermiddag een 28-jarige Algerijn aangehouden. De man verbleef in het pand maar was illegaal in Nederland. In de woning trof de politie een handelsvoorraad drugs waar onder 80 gram heroïne, 277 gram amfetamine en 960 XTC-pillen. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De politie deed de inval mede naar aanleiding van klachten uit de buurt.

Appingedam: slingerende fietser
De politie heeft gistermorgen een rijverbod van 24 uur opgelegd aan een 57-jarige inwoner van Appingedam die op de Scharreweersterweg in zijn woonplaats slingerend werd aangetroffen op zijn fiets. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Een blaastest leverde niet het gewenste effect op. Derhalve werd besloten een bloedproef van de man af te nemen. De politie maakt proces-verbaal op.

Holwierde: motorrijder gewond
Een Duitse motorrijder (33) raakte maandagavond gewond toen hij op de Hogelandsterweg in Delfzijl in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 55-jarige inwoonster van Uithuizen. De vrouw reed vanaf de Provincialeweg de Hogelandsterweg op en verleende daarbij geen voorrang aan de motorrijder. Deze remde af, maar botste desondanks tegen de auto. De motorrijder is met diverse beenbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw moest voor glasplinters in het gezicht worden behandeld, maar kon direct daarna weer naar huis.

Groningen: man aangehouden in café
In een café aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie vannacht een 40-jarige Groninger aangehouden. De man werd kwaad toen hem werd meegedeeld dat de kroeg ging sluiten en dat hij geen bier mee kon bestellen. De boosheid liep zo hoog op dat de man een aantal bierglazen van de bar pakte en daarmee het barpersoneel begon te bekogelen. Een 22-jarige cafémedewerker werd aan het hoofd geraakt maar liep gene letsel. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling.

Groningen: mannen aangehouden na vechtpartij
De politie heeft vannacht aan de Munnekeholm in Groningen drie mannen, in de leeftijd van 19 tot 28 jaar, alle drie uit Assen aangehouden. Surveillerende politiemensen werden in de Munnekeholm aangesproken door een 20-jarige man uit Groningen die verklaarde tijdens een ruzie over een prostituee door de Assenaren te zijn bedreigd met een vuurwapen. Tevens waren er tijdens de ruzie over en weer enkele klappen gevallen. De verdachten werden meegenomen naar het politiebureau waar door de politie een nader onderzoek werd ingesteld. Zowel in de auto van de verdachten als in hun kleding werd geen vuurwapen aangetroffen. Uit een nader verhoor van de aangever bleek later dat er geen daadwerkelijke bedreiging met een wapen had plaatsgevonden, maar dat één van de verdachten geroepen had dat hij een wapen uit zijn auto zou gaan halen. De Assenaren zijn daarop heengezonden. De 20-jarige Stadjer verliet ook het bureau. Hij zag af van het doen van aangifte.

Groningen: autokraker aangehouden
Een 34-jarige man uit Groningen is gisteravond door de politie aangehouden aan de Kerklaan in Groningen. De man werd door een 43-jarige man uit Groningen betrapt bij een inbraak in diens auto. De eigenaar van de wagen, die aan de Kerklaan woont, hoorde een kort na 23.00 uur een knal. Toen hij naar buiten keek zag hij dat een man door een zijraam in zijn auto hing. De man spoedde zich naar zijn auto en wilde de autokraker aanspreken. Die vluchtte echter weg op een fiets maar kon door de eigenaar van de auto worden achterhaald. Er ontstond een worsteling waarbij eigenaar en inbreker op de grond vielen. De inbreker bedreigde de auto-eigenaar met een schroevendraaier maar die kon voorkomen dat hij werd geraakt. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachte aanhouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Hij had geen kans gezien iets uit de auto weg te nemen. De verdachte liep bij de worsteling een hoofdwond op die in een ziekenhuis is behandeld. Ook de eigenaar van de auto raakte gewond aan een hand. Hij is door ambulancepersoneel behandeld.

Groningen: inbreker overlopen
De 20-jarige bewoner van een woning aan de Semarangstraat in Groningen trof gisteravond bij thuiskomst een onbekende man in zijn woonkamer aan. Hij wilde de onbekende aanspreken maar die vluchtte onder bedreigingen met een mes de woning uit. De bewoner zette, nadat hij had geconstateerd dat zijn keukenraam was opengebroken, de achtervolging in terwijl hij met zijn mobiele telefoon de politie waarschuwde. Naar de omgeving van de Semarangstraat gedirigeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen in de Bandoengstraat een 29-jarige Groninger aan die bij de politie bekend is als inbreker. Bij onderzoek bleek dat deze man nog door de politie werd gezocht in verband met andere gepleegde misdrijven. De man is aangehouden en ingesloten. Of de man ook betrokken is bij de inbraak en de bedreiging in de woning aan de Semarangstraat wordt nader door de politie onderzocht.

Groningen: fietser gewond bij ongeval
Een 28-jarige man uit Groningen is gisteravond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kijk in het Jatbrug in Groningen. De man werd aangereden door een 33-jarige automobilist uit Groningen die vanaf het Loopende Diep de Kijk in het Jatbrug opreed. De fietser kwam te vallen en liep een hoofdwond op. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Groningen: man steelt telefoon uit politiebusje De politie heeft gistermiddag in de Tuinbouwstraat in Groningen een 29-jarige man uit Den Haag aangehouden. Een politieman van de parketpolitie zag de man in het Noorderplantsoen bij de een politiebus van de parketpolitie staan en plotseling hard wegrennen. Uit de niet afgesloten bus bleek een mobiele telefoon te zijn gestolen. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden gepakt in de Tuinbouwstraat. Hij bleek inderdaad in het bezit te zijn van een mobiele telefoon waar de SIM-kaart inmiddels uitgehaald was. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek in het bezit te zijn van auto sleutels van een huurauto die bij onderzoek al in september terug gebracht had moeten worden bij een verhuurbedrijf in Den Haag. Tevens bleek dat de verdachte in de gevangenis had moeten zitten. Hij bleek niet terug gekeerd te zijn van verlof. De man is ingesloten.

Groningen: bestuurder onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vannacht op de Ven Lenneplaan in Groningen een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed in een auto en bleek bij een routinecontrole door de politie, te veel te hebben gedronken. De automobilist werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.3 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd.

Groningen: betonauto verliest lading
Een betonauto van een mortelbedrijf aan de Duinkerkenstraat in Groningen verloor gistermorgen een hoeveelheid betond tijdens een rit van het bedrijf naar de Laan Corpus den Hoorn in Groningen. Door overbelading en een constructiefout in de mixertank van de auto liep een hoeveelheid beton uit de mixer en belandde op het wegdek van een aantal straten op de industrieterreinen Winschoterdiep en Euvelgunne en op de Weg der Verenigde Naties, de Julianaweg en de Laan Corpus den Hoorn. De milieudienst van de gemeente Groningen moest er aan te pas komen om het beton op te ruimen. Tegen de 49-jarige bestuurder van de betonmixer en het bedrijf waarvoor hij werkt is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vrouw beroofd
Op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen is gisteravond een 76-jarige vrouw uit Groningen beroofd van haar handtas. De vrouw liep op het trottoir toen haar de tas plotseling uit de hand werd gerukt door een haar achteropkomende man op een fiets. De dader verdween direct na de diefstal. In de tas zat, naast een aantal bankpasjes en sleutels, een geldbedrag van enkele honderden guldens. De politie stelt een onderzoek in.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie 0900 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...