Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bewoners van Sieboldstraat Leiden bezoeken Sieboldhuis

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Jamal Tchiche
voorzitter wijkgroep Leiden-Noord
tel.: 5165327

Bewoners van Sieboldstraat en Decimastraat bezoeken Sieboldhuis

Op uitnodiging van de wijkgroep Leiden Noord brengen bewoners van de Sieboldstraat en de Decimastraat op woensdag 11 oktober a.s. om 10.30 uur een bezoek aan het SieboldHuis, Rapenburg 19. Het SieboldHuis wordt het Japan Centrum van Nederland en op dit moment is daar een aantal bijzondere opstellingen te zien onder de naam 'Het mooiste uit Japan'.
Daarna kunnen de bewoners ook nog een bezoek brengen aan de expositie van Ars Aemula Naturae, waar op dat moment de expositie 'Om de Japanse tuin' plaatsvindt.

De Decimastraat en de Sieboldstraat (gebouwd begin 20e eeuw) zijn de enige twee straten in Leiden, waarvan de naam is verbonden met Japan. Vanaf het eilandje Decima onderhielden de Hollanders als enige Westerse mogendheid van 1642-1854 handelsbetrekkingen met Japan. Von Siebold verbleef van 1822-1830 op het eilandje Decima als Nederlands officier van gezondheid en verzamelde in die tijd veel Japanse (kunst)voorwerpen, die hij na terugkeer in Nederland in zijn woning op Rapenburg 19 tentoonstelde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie