Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start bouw AZC Hoogeveen nadert

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen10 oktober 2000

Start bouw AZC nadert

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen verwachten eind oktober een bouwvergunning aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) te kunnen geven voor een asielzoekerscentrum (AZC) aan de A.G. Bellstraat. De bouw kan daarna starten. B&W denken dat het AZC in de tweede helft van 2001 open kan.

Het COA wil een centrum bouwen met plaats voor maximaal 818 asielzoekers. De hoofdingang van het centrum is aan de A.G. Bellstraat. De bouwaanvraag omvat verblijfsgebouwen met 2 lagen. Hierin is ruimte voor 100 units voor 8 personen en 6 units voor 3 mindervalide personen. De gevels van de verblijfsgebouwen worden crème wit, terwijl het dak, de deuren, ramen en kozijnen een rode kleur krijgen. De andere gebouwen - alle één bouwlaag hoog - variëren alleen in kleur wat de deuren, ramen en kozijnen betreft.

Inrichting centrum

Het terrein biedt verder plaats aan een recreatieruimte, een crèche, een basisschool, drie speelplekken voor kleine kinderen en een drietal plekken voor sport en spel. Het terrein (ca. 48.000 m2) neemt bijna de gehele ruimte tussen Middenveldweg, spoor, Stuifzandseweg en A.G. Bellstraat in beslag. Het centrum krijgt een parkachtig uiterlijk met veel bomen, hagen en andere beplanting. Inmiddels is rondom een groot deel van het terrein een waterpartij. Aan de kant van het spoor komt een geluidswal van vier meter hoog.

Route naar centrum & station

B&W hebben plannen klaar liggen om de infrastructuur rond het AZC geschikt te maken voor de nieuwe bestemming. De route van AZC naar stadscentrum/station en vice-versa wordt verbeterd. Tussen de Middenveldweg en de Voltastraat krijgt de A.G. Bellstraat in 2001 een vrijliggend voet- en fietspad. Hetzelfde geldt voor de Voltastraat tussen de A.G. Bellstraat en de Industrieweg. De kruising Voltastraat-Industrieweg-Brinkstraat wordt veiliger gemaakt. Verder komen er voorsorteerstroken in de A.G. Bellstraat voor de kruising met de Middenveldweg.

Stuifzandseweg 30-km-gebied

De Stuifzandseweg wordt een 30-kilometergebied. De gemeente zal samen met bewoners zoeken naar de noodzakelijke aanpassingen.

De werkzaamheden aan de wegen zijn naar verwachting in de zomer van 2001 afgerond.

Gemeenteraad besluit

Op 26 oktober besluit de gemeenteraad of er binnen het huidige bestemmingsplan, gericht op een bedrijventerrein, een vrijstelling komt voor een AZC. Zo ja, dan kan het college van B&W een dag later de bouwvergunning verlenen en op 1 november van kracht laten worden door deze te publiceren. De raad bespreekt de vrijstelling 11 oktober met wethouder Leistra in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening. In september heeft gedeputeerde staten van Drenthe al akkoord gegeven.

De vrijstellingsprocedure loopt vooruit op een procedure om het bestemmingsplan te wijzigen. Ook deze procedure staat op de agenda van de bewuste raadscommissievergadering.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie