Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek Politie Utrecht naar Yasmina uitgebreid

Datum nieuwsfeit: 11-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-10-2000
Onderzoek in zaak Yasmina Habchi uitgebreid Utrecht, 11 oktober 2000.

Medewerking buurtbewoners groot.

UTRECHT Het onderzoek naar de dood van de vijfjarige Yasmina Habchi is deze week uitgebreid met een nader buurtonderzoek. De Politie Regio Utrecht en de officier van justitie vragen opnieuw buurtbewoners om hulp. Bewoners van de wijk waar het meisje woonde, zijn/worden door de wijkagenten persoonlijk benaderd met het verzoek mee te werken aan dit onderzoek.

De vijfjarige Yasmina werd dinsdag 3 oktober aangetroffen tussen het ingezamelde huisvuil. In het huisvuil werden sporen aangetroffen waar de politie duidelijkheid over wil verkrijgen.

De bewoners wordt gevraagd vinger- en handpalmafdrukken af te staan. Ook wordt het verzoek tot medewerking aan een schrijfproef gedaan. De opgeroepen bewoners zal daarnaast een getuigenverhoor afgenomen worden. Het meewerken aan dit onderzoek is uiteraard niet verplicht. Echter, reeds vanaf het beginstadium is de bereidwilligheid van de buurtbewoners bij het onderzoek naar dit misdrijf erg groot gebleken. Daarom is besloten tot de hernieuwde hulpvraag. De verkregen vinger- en handpalmafdrukken alsmede de schrijfproef worden alleen voor dit onderzoek gebruikt en daarna vernietigd.

In het belang van het onderzoek zullen geen nadere mededelingen worden gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie